субота, 01 вересня 2012 17:49

"Кірєєву і Ко треба було дати звання Героя України по версії Януковича" - нардеп

"Кірєєву і Ко треба було дати звання Героя України по версії Януковича" - нардеп
Юрій Кармазін: Правосуддя в Україні продано. Фото: karmazin.org.ua

Влада щонайменше на півроку відтягувати із виконанням рішення Європейськогор суду з прав людини щодо справи Юлії Тимошенко.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат Юрій Кармазін.

"У мене тільки виникало питання: чому суд не прийняв рішення, що судді Кірєєву треба надати звання Героя України за версією Януковича?", - наголосив він, коментуючи рішення Вищого спеціалізованого суду щодо касаційної скарги Тимошенко, яке було оголошено 29 серпня.

Нардеп додав: "Якби я не був присутній у залі суду першої інстанції, другої інстанції, і зараз вищої, якби сам не був суддею, то не міг би оцінити зі сторони дії суду, порушення закону, яку допустив Кірєєв, яку допустила судова колегія в кримінальних справах Київського міського апеляційного суду, яка брутально порушила право Тимошенко".

Зокрема, Кармазін наголосив, що під час розгляду апеляції щодо справи Тимошенко, було порушено права Тимошенко на захист: "Це підстава для скасування рішення суду апеляційної інстанції, не стовідсоткова, а триста відсоткова підстава. І коли Вищий суд з розгляду кримінальних і цивільних справ заявив, що немає жодного порушення, я зрозумів, що правосуддя в цій країні просто продано".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Слідство так і не довело вину Тимошенко - Захаров

"Очевидно, треба представляти таких як Кірєєв, чи тих, хто розглядав касацію, до звання Героя по версії Януковича — Азарова. Це виключно політичне рішення, яке, в принципі, є очікуваним", - додав він.

Кармазін переконаний, що рішення по касаційній скарзі спеціально затягувалися, аби не допустити цю справи до Європейського суду з прав людини. Особливо цинічно, за словами політика, виглядало те, що напередодні рішення Вищого спеціалізованого суду у Старсбурзі відбулося засідання ЄСПЛ, де розглядалося питання незаконного арешту та утримання Тимошенко за гратами. Екс-прем'єр не могла подати до Євросуду скаргу по суті справи, поки не було пройдено усі внутрішні судові інстанції. Вищий спеціалізований суд із розгляду касації став останньої такою інстанцією.

"Очікувано навіть те, чому рішення прийнято тільки зараз, а не в травні. Це зроблено тільки для того, щоб не могли його адвокати Тимошенко оскаржувати у Страсбурзі у міжнародному суді з прав людини. Адже напередодні якраз відбулися слухання в ЄСПЛ і адвокати не могли надати документ на розгляд справи по суті. До рішення суду вони могли ще подати документи і тоді впродовж місяця-двох ми могли б очікувати остаточного вирішення питань", - пояснив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа щодо Тимошенко перешкоджає євроінтеграції України - Тігіпко

Кармазін впевнений, що після оголошення рішення ЄСПЛ влада намагатиметься якомога більше відтягувати час щодо його виконання.

"Зараз, після цього рішення Вищого суду — залишається тільки одне — ще відтягування часу щонайменше на пів року, а може ще й на більше. А це значить, що весь цей час Юлія Тимошенко буде під вартою. Це значить, що весь цей час до неї будуть відноситися як до засудженої, над нею продовжуватимуть знущатися. І не тільки над нею, а над тими 11 млн виборцями, які за неї проголосували", - підкреслив нардеп.

Зараз ви читаєте новину «"Кірєєву і Ко треба було дати звання Героя України по версії Януковича" - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути