понеділок, 29 вересня 2008 12:40

Кінах знає про "чужий сценарій" погіршення стосунків України та Росії

Провокаційні акції іноземних спецслужб на території України повинні вчасно розкриватися та адекватно припинятися українськими службами, але ні в якому разі не можуть використовуватися як аргумент внутрішньополітичних "розборок", предмет нагнітання конфронтації в політикумі та суспільстві.

Про це заявив депутат від Партії регіонів, заступник голови однойменної фракції Анатолій Кінах, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

"Невипадково, що інформація про вербування українців російськими спецслужбами з"явилася саме після того, як політична сила "НСНУ" оголосила визнання Росії агресором наріжним каменем формування парламентської коаліції", - зазначив Кінах.

"Коли я бачу, що у нинішньому протистоянні президентської та прем"єрської гілок влади у хід пішла антиросійська тема з елементами скандалу і сенсації, я переконуюся, що реалізується чужий сценарій погіршення стосунків України та Росії", - заявив він.

Кінах зазначив, що "неповажний тон та упередженість у стосунках з будь-яким зовнішнім партнером, у тому числі – з Російською Федерацією, не є ознакою цивілізованої держави".

Такі речі, на його думку, загрожують, у першу чергу, національним інтересам власної країни, провокують недовіру як зовні, так і в середині держави, де люди абсолютно спроможні розібратися у тонкощах міжнародних стосунків.

За словами Кінаха, зовнішньополітичний діалог держав-партнерів, сталі економічні та культурні зв"язки, дружні почуття братських народів не повинні потрапляти під "політичний обстріл" можновладців, що загралися у протистояння.

"Жахливо, коли заручником безвідповідальних маніпуляцій стає населення цієї країни, і навіть не однієї. Час згадати просту істину: дуже легко ламати і дуже важко будувати – і партнерство, і стосунки, і державний авторитет", - підсумував депутат-"регіонал".

Зараз ви читаєте новину «Кінах знає про "чужий сценарій" погіршення стосунків України та Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути