Ексклюзиви
пʼятниця, 13 грудня 2013 19:16

Кінах: "Сподіваюся, вихідними у політиків не буде спокуси допустити кровопролиття"

Кінах: "Сподіваюся, вихідними у політиків не буде спокуси допустити кровопролиття"
Анатолій Кінах Фото: mair.in.ua

Нардеп від Партії регіонів, восьмий прем'єр-міністр Анатолій Кінах вважає, що під час круглого столу обидві сторони зробили перший крок для вирішення соціально-політичної кризи без силових методів. Про це Кінах розповів у коментарі кореспонденту Gazeta.ua.

"На засіданні дуже багато точилося розмов про різноманітних провокаторів. Відчув, що всі розуміють, що не можна переходити межу, як силове протистояння і кровопролиття. Бо після неї вже можуть піти наслідки руйнації держави. Маю велику надію, що в суботу та неділю у жодного політика, жодної політичної сили не буде спокуси штовхнути людей одних на других. Бо незалежно від того, на якому майдані стоять українські громадяни, вони в принципі захищають своє право на життя. Маю надію, що це розуміють всі учасники цих процесів. Будемо працювати в рамках мирних демонстрацій", - розповів Кінах.

Нардеп розповів, що прийнято рішення збирати наступний круглий стіл на початку тижня.

"На засіданні загальнонаціонального круглого столу були сформульовані перші паростки компромісних рішень. Але ще раз повторюю, незалежно від терміну, часу в нас не багато. Дуже важливо, щоб ми зробили перший крок, щоб вирішувати проблеми без силових методів і не поглиблювати ситуацію в контексті загрози територіальної цілісності і державності України. Це дуже серйозно, що політичні сили, які приймали участь у круглому столі продекларували, що вони готові об'єднуватися навколо цих стратегічних інтересів", - зауважив він.

Нагадаємо, сьогодні відбувся загальнонаціональний круглий стіл президента Віктора Януковича з трьома опозиційними лідерами. Також там був присутній прем'єр-міністр країни Микола Азаров.

Зараз ви читаєте новину «Кінах: "Сподіваюся, вихідними у політиків не буде спокуси допустити кровопролиття"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути