четвер, 12 грудня 2013 10:45

Януковичу радять відправити у відставку уряд та Клюєва

Януковичу радять відправити у відставку уряд та Клюєва

Опозиція має піти на загальнонаціональний діалог.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Палій.

"Зараз дуже важливий діалог між тими, хто приймає рішення — президентом і опозицією. Пропозицію озвучив Янукович. Вона прозвучала після дискредитуючих дій влади, купи помилок та провокацій актиукраїнського характеру. Але краще пізно, аніж ніколи.  Таку пропозицію можна лише вітати - тепер може вималюватися нормальний шлях без кровопролиття та потрясінь", - зазначив він.

За словами експерта, керівник фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що опозиціонери підуть на перемовини тільки з дозволу майдану, аби народ не звинуватив їх в зраді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Київ підвезли 50 бусів із активістами: наразі на Майдані більше 5 тис. осіб

"Люди зрозуміють, що потрібно йти, говорити, аби знайти вихід із ситуації із максимальним ефектом. На владі відповідальності більше, бо вона завинила перед українцями. Вона має оптимально швидко підписати Угоду про асоціацію. Кредити від Євросоюзу та МВФ — це величезні гроші. Йдеться про 15 мільярдів доларів та 3 мільярди євро. Їх вистачить, аби зафіксувати економічну ситуацію і почати працювати над детінізацією економіки. Ще влада повинна відправити уряд у відставку, бо він значною мірою відповідальний за економічну ситуацію. За чотири роки "покращення" ніяких реформ не відбувалося. Були лише слова. Секретаря РНБО теж мають звільнити, бо різні джерела повідомляють, що він брав участь у всій цій справі", - наголосив Палій.

Політолог впевнений, що після того потрібно сформувати технократичний уряд, який буде виводити країну з кризи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Івано-Франківську "тітушки" закидали камінням автобус, який їхав на Евромайдан

"Кандидати в міністри мають бути абсолютно нейтральними — такими, які задовольняють суспільство.  Але опозиція також має зробити кроки назустріч. Повинна вивести людей з КМДА і пообіцяти владі не блокувати адміністративних будівель. Хай майдан собі живе, а в цей час влада та опозиція намагаються вивести країну з кризи. Якщо буде підписана угода і почнеться формування уряду, люди можуть поїхати відпочити. Однак треба пам'ятати, що майдан — справа фізична, а не ідеологічна. Він може зібратися у будь-який момент", - пояснив він.

Зараз ви читаєте новину «Януковичу радять відправити у відставку уряд та Клюєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути