Ексклюзиви
понеділок, 10 вересня 2012 12:52

Кінах: "Проблеми в країні існують"

Кінах: "Проблеми в країні існують"
Анатолій Кінах про проблемні ситуації в Україні. Фото: file.liga.net.

Ситуація на світових європейських фінансових і економічних ринках залишається непростою, що, безумовно, створює додаткові ризики для України, в тому числі для нашої національної грошової одиниці. Проте вона цілком керована.

Про це в ефірі програми "Республіка" на "5 каналі" заявив народний депутат, заступник голови парламентської фракції Партії регіонів Анатолій Кінах, передає прес-служба народного депутата України Анатолія Кінаха.

На його переконання, для того, щоб вийти із зони ризику, сьогодні потрібно максимально сконцентрувати український потенціал - інтелектуальний, науково-технічний, промисловий, кадровий і природний, і займатися розвитком конкурентоспроможного внутрішнього виробництва, поступово знижуючи імпорт тієї продукції, яку вітчизняні промисловці і підприємці здатні виробляти і експортувати самі.
"Дуже важливо зберегти спадкоємність і вийти на той рівень, який дозволить сформувати платоспроможний внутрішній ринок, підвищити добробут громадян", - зазначив Кінах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не менш як 100 мільйонів гривень іде в тінь"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кінах побачив у європейському бойкоті зазіхання на українські ресурси

Золотовалютні резерви Національного банку на сьогоднішній день складають близько 30 млрд дол., Це приблизно становить 3,5 місяця чистого імпорту, валютно-курсова політика знаходиться поки в межах визначеного у державному бюджеті 2012 коридору - 7,8-8,2 грн за долар .
"Але проблеми в країні існують. Курс національної грошової одиниці не забезпечується тільки такими заходами, як боротьба з дефіцитом бюджету, інтервенції НБУ. Курс - це інтегральний показник, на який впливає стан торговельного сальдо, дефіцит Пенсійного фонду, проблематика захисту внутрішнього ринку, питома вага імпорту, конкурентоспроможність експорту і багато інших чинників. З тим, щоб забезпечити стабільний курс національної грошової одиниці, необхідна чітка системна робота всіх гілок влади, ефективний відповідальний діалог держави і суспільства ", - зазначив народний депутат.

Для того, щоб бути впевненим у стабільності національної грошової одиниці, відзначив Кінах, необхідно комплексно працювати над розвитком внутрішнього ринку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кінах упевнений: приватизації ГТС не буде

"Якою б гострою не була політична конкуренція в країні, коли мова йде про стабільність фінансової системи держави, всі, незалежно від міжособистісної конкуренції чи партійної приналежності, повинні займатися цим питанням", - резюмував політик.

Зараз ви читаєте новину «Кінах: "Проблеми в країні існують"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути