четвер, 11 липня 2013 19:50

Київська рада померла і не підлягає реанімації — політолог

Київська рада померла і не підлягає реанімації — політолог
Володимир Бондаренко Фото: скріншот з Youtube

На думку керівника Інституту політичних, соціологічних і маркетингових досліджень Володимира Бондаренка, зрив сесії Київської міської ради — це перемога опозиції і поразка влади. Про це він заявив у коментарі для Gazeta.ua.

"Операція "Бліцкріг" по проведенню незаконної сесії Київської міськради провалилася, - каже політолог. - Верховна влада послизнулася об Київ, немов об шкурку банана. Столична міліція ледь не продемонструвала своє "врадіївське" обличчя і мало не побила народних депутатів, їхніх помічників і навіть акредитованих журналістів, які фактично проривалися на своє робоче місце".

На думку фахівця, влада слабко підготувалася до сесії.

"Влада слабко підготувалася до цієї сесії, прикрившись лише загонами "Беркуту", які оточили Київраду у кілька кіл, - зазначає політолог. - Не було альтернативного мітингу прихильників Партії регіонів. Секретаря міськради Галину Герегу прикривали лише кілька депутатів-"регіоналів" на чолі з Інною Богословською. Та цим вони тільки кинули тінь на, здавалося б, незаангажовану очільницю ради. Київські провладні депутати не мали інших аргуменів, ніж погрози на адресу народних депутаток з фракцій "Батьківщини" та "УДАРу".

Відтермінування виборів у Києві було помилкою влади, зауважує експерт.

"Усе це вказує на те, що Верховна Рада помилилася, не призначивши вибори столичного мера під час Євро-2012, як збиралася, - каже політолог. - Тоді б Віталій Кличко або не пішов на них, ризикуючи втратити рейтинг, або переміг би і так само розгубив би підтримку в умовах жорсткої кризи та протистояння з провладним депутатським корпусом. А тепер у влади нема аргументів стверджувати і про законність Київради. Оскільки її повноваження закінчилися, то вона померла і не підлягає реанімації. Непризначенням виборів підставили і президента, бо нікого не прикрашає прізвисько узурпатора напередодні підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом. У нього була можливість домогтися призначення виборів міського голови ще торік, аби припинити посміховище, яке твориться в Києві".

Проведенню сесії завадили рішучі дії опозиції і столичних активістів, переконаний Володимир Бондаренко.

"Прийшло біля 40 народних депутатів з опозиційних фракцій. Вони заблокували трибуну. Зібралися кілька сотень активістів. Галина Герега побачила по налаштованості залу, що нема навіть шансів на проведення сесії. Їй не залишалося нічого іншого, як закрити засідання. Нова спроба буде лише у вересні, коли провладні народні депутати повернуться з відпусток і зможуть надати всіляку допомогу нелегітимній Київраді. Можливе й проведення позапланової сесії у разі її доброї підготовки. Адже владі необхідно протягнути рішення по дерибану земельних ділянок. Але така "партизанська" сесія буде в очах народу крадіжницькою і незаконною", - підсумовує Володимир Бондаренко.

Зараз ви читаєте новину «Київська рада померла і не підлягає реанімації — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути