четвер, 16 січня 2020 11:09

"Кіборги" вистояли, не вистояв бетон — Порошенко вшанував пам'ять воїнів ДАПу

"Кіборги" вистояли, не вистояв бетон — Порошенко вшанував пам'ять воїнів ДАПу
Лідер фракції "Європейська солідарність" Петро Порошенко: "Історія кіборгів – історія мужності, незламності та боротьби". Фото: DW

16 січня рівно 5 років тому тривала боротьба українських воїнів з російським агресором у Донецькому аеропорті.

Пам'ять українських військових вшанував у Facebook п'ятий президент України та лідер фракції "Європейська солідарність" Петро Порошенко.

"Кіборги" вистояли, не вистояв бетон... Нам випала честь жити в один час із справжніми Героями. Історія кіборгів – історія мужності, незламності та боротьби. 242 дні героїчної оборони... Для всіх українців вони стали символом України, яку неможливо перемогти", – написав Порошенко.

Він також висловив сподівання, що над Донецьким аеропортом завжди майорітиме український прапор.

"Вірю, ми повернемо Донецьк. І на відновленій диспетчерській вежі аеропорту завжди майорітиме український прапор", – додав лідер фракції.

А також, 16 грудня Петро та Марина Порошенки долучилися до благодійної акції, оголошеної для збирання коштів на заставу Марченку, який за надуманими звинуваченнями перебував у СІЗО. За три дні понад три тисячі активістів зібрали більш як мільйон гривень, решту необхідної суми (а саме, 18,5 млн грн) внесла родина Порошенків.

Раніше громадська організація "Солідарна Справа громад" оголосила про збирання коштів для внесення застави за Марченка.

11 листопада, Печерський суд обрав запобіжний захід Дмитру Марченку у вигляді тримання під вартою до 3 січня із можливістю застави в розмірі понад 76 млн грн. 28 листопада суд зменшив заставу до 20 млн грн.

Під час судового засідання слідчий ДБР назвав групу підтримки Марченка "ушльопками".

5 листопада стало відомо, що п'ятьом чиновникам Міністерства оборони України, в тому числі і Дмитру Марченку, було оголошено підозри в закупівлі неякісних бронежилетів.

Зараз ви читаєте новину «"Кіборги" вистояли, не вистояв бетон — Порошенко вшанував пам'ять воїнів ДАПу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути