субота, 03 жовтня 2020 21:50

Катастрофа МАУ в Ірані: Канада проведе власне розслідування

Катастрофа МАУ в Ірані: Канада проведе власне розслідування
Канада формує власну слідчу групу для вивчення доказів та інформації наданої Іраном у справі про катастрофу літака. Фото: АА

Канада формує власну слідчу групу для вивчення доказів та інформації наданої Іраном у справі про катастрофу літака української авіакомпанії МАУ.

Група збере, систематизує та проаналізує всю доступну інформацію, докази та розвідувальні дані. Про це повідомили в Міністерстві закордонних справ Канади агентству Associated Press.

Після перевірки слідча група проконсультує уряд Канади щодо достовірності наданих іранською стороною висновків щодо катастрофи українського літака.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна буде домагатися покарання винним у збитті літака МАУ - Єнін

"Це ще один крок до розкриття правди, притягнення Ірану до відповідальності та пошуку справедливості для родин жертв. Ми не пошкодуємо зусиль, щоб домогтися справедливості та розкриття правди", - йдеться в заяві МЗС Канади.

Іран запропонував Україні перенести 2-й етап переговорів стосовно виплати компенсацій за збитий літак авіакомпанії МАУ. Можлива зустріч відбудеться з 18 по 21 жовтня в Тегерані.

Літак авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" розбився 8 січня в Ірані, що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран - Київ. Загинули 176 осіб. На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, Німеччини

Зараз ви читаєте новину «Катастрофа МАУ в Ірані: Канада проведе власне розслідування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути