неділя, 23 серпня 2020 16:44

Україна буде домагатися покарання винним у збитті літака МАУ - Єнін

Україна буде домагатися покарання винним у збитті літака МАУ - Єнін
Єнін прокоментував заяви Ірану. Фото: РБК

Заступник міністра закордонних справ України, керівник української групи переговорників із Іраном щодо катастрофи українського літака Євген Єнін прокоментував заяви Ірану про розшифрування чорних скриньок збитого літака МАУ.

"Минуло 8 місяців з моменту катастрофи і іранська сторона, яка є відповідальною за технічне розслідування, нарешті вирішила оприлюднити результати зчитування "чорних скриньок", яке, я хотів би нагадати, відбулося у Франції майже півтора місяці тому. І зазначене розслідування підтвердило те, що ми з самого початку припускали, що літак був абсолютно справний, як і всі його системи, всі пілоти діяли у відповідності до наявних інструкцій, і більше того зазначений рейс отримав всі потрібні погодження на виліт від іранської як військової, так і цивільної адміністрації. Більше того, чітко підтверджено, що причиною трагедії стало потрапляння в літак двох ракет протиракетної оборони іранської сторони", – сказав Єнін в коментарі "Радіо Свобода".

Україна буде продовжувати зусилля для притягнення іранської сторони до міжнародної правової відповідальності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канада просить оприлюднити розшифровку "чорних скриньок" збитого літака МАУ

"Будемо вимагати гарантій неповторення зазначених інцидентів, і крім того, вимагатимемо компенсацій як родичам загиблих пасажирів авіакомпанії МАУ, так і державі Україна. Ми сподіваємось, що іранська сторона надасть нам набагато більше інформації під час наступного раунду переговорів, якою б гіркою ця інформація і правда не були", – додав він.

Дані чорних ящиків збитого в Ірані українського пасажирського літака МАУ розкрила організація цивільної авіації Ірану. Влада Ірану заявляє, що пілоти до останнього контролювали літак.

Зараз ви читаєте новину «Україна буде домагатися покарання винним у збитті літака МАУ - Єнін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути