понеділок, 11 жовтня 2010 12:57

Каськів нарозповідав про "Доступне житло" і "Нове життя" за $ 10 млрд

Каськів нарозповідав про "Доступне житло" і "Нове життя" за $ 10 млрд
На втілення в життя 10 національних проектів, схвалених президентом України, будуть залучені близько 10 млрд. доларів прямих інвестицій

Про це заявив народний депутат Владислав Каськів, голова робочої групи "Національні проекти" при президентові.

"Поки не можна назвати точну суму. Більш-менш достовірно можна прикинути вартість таких проектів, як "LNG термінал", "Повітряний експрес" або "Доступне житло". Але от скільки коштів потрібно на такі багатоетапні проекти, як "Відкритий світ" або "Нове життя", поки що важко підрахувати ", - розповів Каськів.

"Ми поставили перед собою завдання: для реалізації проектів залучити протягом чотирьох років не менше 10 млрд. доларів прямих інвестицій, переважно з-за кордону. Всі ці гроші - з ринку, а не з бюджету. Взагалі ж ми плануємо, щоб не менше 80% коштів, які залучаються в нацпроекти, були від приватних інвесторів ", - додав Каськів.

За словами депутата, акцент буде зроблений на інвестиції, а не на бюджетні кошти.

"Що ж стосується коштів з держбюджету, то їх ми будемо використовувати тільки на підготовку техдокументації. Тобто гроші підуть на підготовку продукту для ринку інвесторів".

У список 10 національних проектів увійшли "LNG термінал" (морський термінал з прийому зрідженого газу), "Енергія природи" (будівництво вітряних і сонячних електростанцій), "Доступне житло", "Чисте місто" (будівництво комплексів з переробки твердих побутових відходів), "Якісна вода" (будівництво систем очищення води), "Відкритий світ" (інформаційно-комунікаційно-освітня мережа 4G), "Місто майбутнього" (формування плану розвитку міста), "Нове життя" (нова якість охорони материнства і дитинства), " Повітряний експрес "(швидкісні перевезення Київ-Бориспіль)," Олімпійська надія-2022 ".

Бізнес
Зараз ви читаєте новину «Каськів нарозповідав про "Доступне житло" і "Нове життя" за $ 10 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути