вівторок, 15 травня 2012 10:40

Касаційний суд розгляне справу Тимошенко під час Євро-2012

Касаційний суд розгляне справу Тимошенко під час Євро-2012
Фото: НБН

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ переніс на 26 червня розгляд касації екс-прем'єра Юлії Тимошенко і її захисту на вирок по "газовій справі".

Таке рішення колегія суддів прийняла у відповідь на відповідне клопотання сторони держобвинувачення. На думку суду, цей час необхідний для вивчення додаткових матеріалів справи.

Коллегія, що складається з трьох суддів Вищого спецсуду, відкрила засідання у вівторок. На засіданні присутній захист Тимошенко, а сама екс-прем'єр не доставлена, оскільки в даний час знаходиться на лікуванні в Центральній клінічній лікарні "Укрзалізниці" №5 в Харкові.

Під час розгляду касації в залі суду присутні захисники екс-прем'єра, Олександр Плахотнюк, Микола Титаренко, Сергій Власенко і Микола Сірий. Крім того, в залі суду перебуває близько 20 депутатів фракції "БЮТ-Батьківщина"

Тимошенко і її адвокати просять вищу судову інстанцію визнати незаконними рішення Печерського районного та апеляційного судів, за якими екс-прем'єр визнана винною, скасувати їх і закрити справу за відсутністю складу злочину.

Держзвинувачення просить перенести розгляд справи через відсутність Тимошенко.

Рішення касаційної інстанції набуває чинності з моменту проголошення.

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009-му році.

Зараз ви читаєте новину «Касаційний суд розгляне справу Тимошенко під час Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

45

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути