пʼятниця, 29 березня 2013 15:55

Спецтема: Луценко за ґратами

Касаційний розгляд справи Луценка може стати компромісним для Європи і влади - політолог

Касаційний розгляд справи Луценка може стати компромісним для Європи і влади - політолог
Володимир Фесенко. Фото: www.pohlyad.com

Касаційний розгляд першого вироку Юрія Луценка, який відбудеться 2 квітня, може стати прийнятним як для Європи, так і для української влади.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко, говорячи про розгляд касаційної скарги по справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

"На мій погляд, якраз касаційний суд може зробити рішення, яке влаштувало б багатьох: від родини Луценка, Європи і до керівництва країни", - переконаний експерт.

Він додав: "Яким може бути таке компромісне рішення? Це зменшення терміну покарання Луценка і дострокове умовне звільнення. Тоді не треба змінювати закон про амністію, чи готувати якийсь особливий указ. Це рішення могло б влаштувати Європу і водночас воно репутаційно влаштовувало б і керівництво країни. Бо у Луценка залишається судимість, будуть певні правові важелі впливу на нього. І водночас він опиниться на волі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захист Луценка розповів, що очікує від касації 2 квітня

Однак, чи буде задіяно саме такий сценарій, залишається під питання, зауважив Фесенко.

"Думаю, це один із можливих сценаріїв розв'язання проблеми Луценка. Однак, звичайно, вірогідність такого сценарію далеко не стовідсоткова. Тут вже питання політичної волі і юридичної техніки", - пояснив політолог.

Відповідаючи на запитання, коли саме можна очікувати на рішення касаційної інстанції, експерт зауважив: "Це питання тактики. Але при бажанні це можна зробити на початку квітня, але й можна трохи потягнути час і зробити таке рішення наприкінці квітня-початку травня".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко потрібно займатися своїм здоров'ям, а не політикою – тюремники

Крім того, на переконання політолога, таке рішення суду позитивно вплинуло б на перспективи підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

"Для того, щоби Угода про асоціацію між Україною та Євросоюзом була підписана, потрібно щонайменше хоча б звільнення Луценка. З Тимошенко ситуація виглядає складнішою, принаймні тому, що не буде такої кардинальної зміни ситуації. А от щодо Луценка, то таке рішення було б прийнято в Європі як вагомий позитивний сигнал і це було б однією з важливих передумов для підписання Угоди з ЄС", - пояснив Фесенко.

Зараз ви читаєте новину «Касаційний розгляд справи Луценка може стати компромісним для Європи і влади - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути