середа, 13 березня 2013 21:48

Брюссель вже чекає на гарні новини у справах Тимошенко і Луценка - Фюле

Брюссель вже чекає на гарні новини у справах Тимошенко і Луценка - Фюле
Фото: xyz.org.ua

Європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле заявляє, що прийшов час постачати для Києва хороші новини у вирішенні проблеми вибіркового правосуддя і, зокрема, у справах екс-прем'єра Юлії Тимошенко та екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

"Прийшов час, щоб відправляти хороші новини щодо вирішення питання виборчого правосуддя. Поки справи Тимошенко і Луценка не вирішені належним чином, і не буде достатньо впевненості, що виборче правосуддя більше не буде використовуватися, ми навряд чи можемо говорити про умови, які є сприятливими для підписання Угоди про асоціацію ", - заявив він у середу в Страсбурзі в Європейському парламенті в рамках пленарного засідання в ході дискусії з українського питання.

Ш.Фюле також впевнений, що Європейський Союз повинен "залишатися прихильним певної політики послідовного співпраці з Україною". "Ми поставили безпрецедентну мета, і ми сподіваємося, що зможемо її досягти. Зі свого боку, Україна повинна вжити дії щодо питань, які наблизять її до Європейського Союзу, і поверне у зворотний бік недавній відкат", - підкреслив він.

Роблячи висновок щодо ситуації в Україні, європейський політик висловив упевненість, що Києву необхідно "утриматися від зловживання судової системи в політичних цілях". "Юридичні пояснення не виправдовують того, що сприймається як виборчі дії. Справи Тимошенко і Луценко повинні бути вирішені в терміновому порядку", - заявив Ш.Фюле.

Зараз ви читаєте новину «Брюссель вже чекає на гарні новини у справах Тимошенко і Луценка - Фюле». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути