пʼятниця, 29 березня 2013 15:25

Спецтема: Луценко за ґратами

Захист Луценка розповів, що очікує від касації 2 квітня

Захист Луценка розповів, що очікує від касації 2 квітня
Олексій Баганець. Фото: ukr.obozrevatel.com

Адвокат екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, екс-прокурор Олексій Баганець переконаний, що касаційний розгляд першого вироку Луценку, який відбудеться 2 квітня, не змінить ситуації.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Ми, ще не чекаючи рішення касаційного суду направили звернення до Європейського суду з прав людини про порушення права Юрія Луценка на справедливий суд. На нашу думку, всі подальші національні засоби захисту прав Луценка, не ефективні, (чому є підтвердження — факт тяганини з Вищим спеціалізованим судом з розгляду цивільних та кримінальних справ, які замість максимального 3 місяців, які передбачені КПК, призначили касаційну скаргу до розгляду через 7 місяців)", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" збираються помститися опозиції за Рибака і звільнити Кошулинського

За його словами, у Вищому спеціалізованому суді, "не знайдеться суддів, які підуть проти волі керівництва держави та відновлять порушені права Юрія Луценка, тому у нас немає надій на розгляд цієї скарги в Вищому спеціалізованому суді".

Говорячи про подальші кроки він зауважив, що захист вже все зробив, що міг, проте й надалі буде боротися за звільнення Луценка:"Ми вже направили заяву до ЄСПЛ під час розгляду цієї справи в суді. Було порушено право Луценка на справедливий суд, що передбачено ст. 6 Європейської конвенції з прав людини, в сукупності порушена ст. 18. Ми наполягаємо на політичному підґрунті щодо винесення вироку Луценку".

Окрім того, експерт наголосив, що "як громадянин України, я вважаю, що українська влада нічого не робить для того, аби підписати в листопаді угоду про асоціацію з ЄС, нічого не робить. Ні для кого не секрет вимоги Ради Європи до України для того, аби стала можливе підписання угоди. Україна нічого не робить, аби вирішити проблему, лише наполягає на своєму".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Королевська пообіцяла вчити українську і надалі ходити до Ради

"Україна вже давно, в правовому плані, могла вирішити цю проблему, і звільнити Луценка від відбування покарання за станом здоров'я. Це не викликало б сумнівів, і всі б говорили, що в Україні є демократія", - резюмував Баганець.

Нагадаємо, 27 лютого 2012 року Печерський районний суд Києва визнав екс-міністра винним у скоєнні посадових злочинів і засудив його до 4 років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «Захист Луценка розповів, що очікує від касації 2 квітня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути