субота, 05 травня 2012 18:10

Карпачову обшукали працівники СБУ

Карпачову обшукали працівники СБУ
Ніна Карпачова Фото: ukrgazeta.com

Колишня омбудсмен України Ніна Карпачова повідомила, що офіс уповноваженого Верховної Ради з прав людини обшукали представники СБУ, пише "Радіо Свобода".

"Сьогодні вранці, 5 травня, представники СБУ почали обшуки в кабінетах працівників офісу омбудсмена України і такий дозвіл дала безпосередньо пані Лутковська (Валерія Лутковська – новообраний омбудсмен)", – зазначила Карпачова.

За її словами, для України це – безпрецедентна подія.

"Сьогодні Володимир Яценко, який зараз виконує обов'язки керівника секретаріату омбудсмена, повідомив про те, що в його кабінеті були зламані замки. Він намагався приїхати на роботу, щоб отримати якісь пояснення, але люди пані Лутковської сказали, що це була її (Лутковської) вказівка і її дозвіл на обшуки в кабінетах, зокрема й керівництва", – розповіла колишній омбудсмен.

Вона також додала, що працівники СБУ намагалися зламати комп'ютери, проводили обшуки безпосередньо в кабінетах, але працівники офісу при цьому присутні не були. Вона також зазначила, що кількох колишніх співробітників офісу омбудсмена викликали на допит у прокуратуру.

"Останні новини, які я знаю: пана Валерія Тереца, який очолював секретаріат омбудсмена і був звільнений цими днями, разом із його помічником, викликали у слідче управління прокуратури Києва для дачі певних свідчень у справі Юлії Тимошенко, точніше – щодо провадження у справі Тимошенко. Зокрема йшлося про фото колишнього прем'єра, зроблені у колонії", – наголосила Карпачова.

На її думку, почався тиск на інституцію омбудсмена в Україні, що змушує колишню омбудсмена звернутися до всієї світової спільноти з закликом припинити політичні переслідування працівників інституції.

У той же час уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська спростовує заяву своєї попередниці Ніни Карпачової про те, що за її вказівкою в офісі омбудсмена співробітники Служби безпеки України в суботу провели обшук.

"Ні, це неправдива інформація, це не так", - повідомила Лутковська агентству "Інтерфакс-Україна", відповідаючи на питання про те, чи давала вона дозвіл співробітникам СБУ проводити обшук в кабінетах працівників офісу омбудсмена.

Зараз ви читаєте новину «Карпачову обшукали працівники СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути