середа, 09 липня 2008 09:04

Карасьов пояснив, чому Ющенко стане президентом вдруге

Карасьов пояснив, чому Ющенко стане президентом вдруге
Політолог Вадим Карасьов вважає, що у Віктора Ющенка є шанси бути переобраним на другий термін президентства, не зважаючи на низькі рейтинги.

"І хоча сьогодні для Ющенка є невтішні рейтинги, але це соціологічна арифметика, не більше. А є вища політична математика", - сказав Карасьов.

Він порадив подумати з погляду "серйозних, впливових людей, які планують розвиток країни, капіталізацію свого бізнесу не на найближчу електоральну кампанію, а на роки вперед".

"Якщо президентські вибори виграє Янукович, то це не менше, ніж на 2 терміни, тобто, до 2020 року", - вважає експерт.

"А з урахуванням того, що Віктор Федорович став прем"єром в 2002 році, то означає, що він з невеликими перервами при владі буде 18 років, і тим самим він повторить рекорд Брежнєва", - відзначив він.

"Інший кандидат на повторення цього рекорду - Юлія Володимирівна. Якщо вона виграє президентські вибори, то, знову таки, - до 2020, на два терміни", - заявив Карасьов.

"Думаю, що і в першому, і в другому випадку це забагато для України і українців", - додав він.

"А ось Ющенко, якщо стане президентом, то тільки на 5 років - на другий термін, який дасть можливість за цей термін, - до 2015 року - підготувати нову плеяду лідерів і політиків без радянського і пострадянського минулого, і передати владу до надійних рук", - вважає Карасьов.

Тому, на його думку, чим більше ми наближатимемося до президентської кампанії, тим більше буде розуміння - "краще вже за Ющенка, - на 5 років, чим "йти по життю" з Віктором Федоровичем або Юлією Володимирівною".

Що стосується відставки Тимошенко, то, на думку політолога, вона цілком реальна, але тільки до осені. "А потім, ні восени 2008 року, ні восени 2009 відставка Тимошенко не має сенсу. Ситуація в економіці погіршуватиметься", - говорить політолог.

"Через рік ви зможете оцінити моє пророцтво - золоте століття відносного економічного благополуччя закінчується, якщо вже не закінчилося. Нас чекають рецесія, інфляція, демонетизація, дефіцит інвестиційних грошей", - спрогнозував він.

"Отже нехай з цим розбирається у 2009 році нині чинний прем"єр-міністр, якщо вона сама не знайде привід для автовідставки", - сказав Карасьов.

За матеріалами: Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Карасьов пояснив, чому Ющенко стане президентом вдруге». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути