неділя, 17 січня 2010 21:31

Карасьов натякнув, що Ющенко програв, бо Україна - не Росія

Карасьов натякнув, що Ющенко програв, бо Україна - не Росія
Програш кандидата Віктора Ющенка - доказ, що в Україні є справжня демократія.

Про це заявив у студії програми Шустер Live на телеканалі "Україна" Вадим Карасьов, директор iнституту глобальних стратегiй.

Говорячи про програш Віктора Ющенка, Карасьов підкреслив: "Ющенко програв як президент, але виграв, як особистість і як людина".

"Відстоюючи свої ідеї і цінності, він (Ющенко – Gazeta.ua) пішов на ці вибори. І як людина він тут виграв. Виграла його політика. Якщо президент програє вибори, це означає, що не діє адміністративний ресурс. По крайній мірі там, де діє президент. Якщо президент програє, це означає, відповідно, що є демократія", - заявив Карасьов.

"Подивіться на іншу країну, де президент може включити адмінресурс, контроль за телевізійною кнопкою, і зробити так, аби самому виграти, аби привести свого наступника і спадкоємця. Слава Богу, в Україні цього нема. В Україні можна обирати, при всіх недоліках", - розповів політолог.

Найбільші недоліки у системі виборів в Україні знаходяться в частині фінансування усієї кампанії. І головне питання на виборах - як забезпечити прозорість фінансування кампанії, підкреслив Вадим Карасьов.

"Бо громадськість не має контролю за фінансуванням кампанії. Як нема суспільного телебачення, так само нема й суспільного фінансування кампанії. Зараз вибори фінансуються фінансово-промисловими групами та офшорними компаніями, але не виборцями. І це питання - як обмежити вплив капіталу на фінансування виборів", - додав політолог.

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Карасьов натякнув, що Ющенко програв, бо Україна - не Росія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути