пʼятниця, 17 січня 2014 17:18

Капранов: Депутати повинні застосувати весь арсенал: бойкот, блокаду, фізичну силу

Капранов: Депутати повинні застосувати весь арсенал: бойкот, блокаду, фізичну силу
Дмитро Капранов. Фото: www.chytomo.com

Депутатам краще усіма можливими способами відстоювати свої позиції у парламенті. Це їх робоче місце.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив письменник Дмитро Капранов.

Говорячи про складання мандату депутатом Анатолієм Гриценко, письменник наголосив, що подібні вчинки не є радикальними зараз для українських депутатів. Ліпше було б відстоювати свої позиції у парламенті.

"Чомусь люди на вулиці воюють, а парламентарі в парламенті не воюють. А деякі навіть говорять "тут не за правилами грають, я в такі ігри грати не буду". Але на вулицях теж грають не за правилами. Коли ми виходимо на майдан вночі, депутати теж ходять як і звичайні громадяни. Але вони ще й депутати. В них є робоче місце і на цьому місці вони повинні застосувати весь арсенал способів: і бойкот, і блокаду і фізичну силу, головне не обійматися в перервах з Єфремовим і Чечетовим і іншою поганню", - наголосив Капранов.

Він зазначив, що "резони" Гриценка на такий вчинок складно зрозуміти.

"Буквально два дні тому у них у фракції був скандал і він заявив про вихід. А йому сказали, складати мандат, бо була клятва. Якщо об'єднати ці дві події в один ланцюжок, то ставлення до цього вчинку вже буде трохи інше", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гриценко складає повноваження народного депутата

Сьогоднішня ситуація в раді, на думку Капранова, це прямий наслідок розмазаної і нерішучої позиції опозиції в парламенті щодо багаторукого голосування.

"Бо якби пару рук зламали, які сунуть картки туди, куди не треба у нас була б зовсім інша країна. А вони їх розпустили. Тепер можна взагалі не рахувати підняті руки, а називати одне число "235" як Олійник. А тепер вони займаються демонстративними діями (складання мандату — ред.)", - сказав письменник.

"Радикальні дії треба було робити після першої сесії, тоді як обрали парламент. Тоді мав встати чемпіон світу з боксу і сказати: "Шановні друзі, якщо я побачу, що хтось із вас суне дві картки, то я в кулуарах буду бити". Один такий виступ — Кличко заробив би рейтинг, а в парламенті зробився б порядок", - додав Капранов..

Зараз ви читаєте новину «Капранов: Депутати повинні застосувати весь арсенал: бойкот, блокаду, фізичну силу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути