пʼятниця, 19 липня 2019 09:45

Кандидату в нардепи вручать підозру

Кандидату в нардепи вручать підозру
Підозру підготували за частиною 4 статті191 "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем у великих розмірах". ФОТО: Володимир Карплюк

Генеральна прокуратура анонсувала вручення підозри кандидату в депутати, екс-міськголові Ірпеня Володимиру Карплюку. Його запросили на вручення підозри 19 липня.

Про це повідомила прес-секретарка генпрокурора Лариса Сарган.

Підозру підготували за частиною 4 статті 191 "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем у великих розмірах".

"Випереджаючи заяви про "політичні переслідування", зазначу лише, що у кримінальному провадженні, де фігурує відомий на Київщині мер, лише суцільна економіка", — вказала прес-секретарка Луценка.

До повідомлення ГПУ Карплюк заявив, що інформація про підозру є фейком. Адже жодних повісток до ГПУ, поліції чи інших органів він не отримував.

"Кандидату в народні депутати України по 95 округу Володимиру Карплюку не вручали, не оголошували повідомлення про підозру у вчиненні жодних злочинів. Інформація про це є провокацією з боку політичних опонентів, поширена виключно у ЗМІ та не підтверджена на сайті Генпрокуратури України", — ідеться на його сторінці.

Володимир Карплюк іде на парламентські вибори самовисуванцем у 95 виборчому окрузі (Ірпінь і частина Києво-Святошинського району).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кандидат у нардепи обіцяв депутату $20 тис. за переворот у селищі під Києвом

Карплюк пішов з посади міськголови у липні 2018-го. Його рішення пов'язували з триваючим упродовж кількох тижнів в Ірпені "Антикорупційним марафоном", що набрав обертів і посилив суспільний резонанс.

2015-го Карплюк задекларував 67 квартир, придбаних 2013-го.

2017-го екс-меру Ірпеня повідомили підозру за можливе зведення житлового комплексу без дозволів і ліцензій, а також порушення безпеки під час робіт з підвищеною небезпекою. Унаслідок інциденту одна людина загинула, ще одна отримала тяжкі ушкодження. Цього ж року Карплюку повідомили підозри за статтями: створення, керівництво злочинною організацією з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, вчинення злочину групою осіб, заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому в особливо великому розмірі у складі злочинної організації.

Зараз ви читаєте новину «Кандидату в нардепи вручать підозру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути