субота, 27 жовтня 2012 02:18

Кандидат від опозиції: "Мене зрадили"

Кандидат від опозиції: "Мене зрадили"
censor.net.ua

Кандидат у народні депутати по виборчому округу № 183, лауреат Шевченківської премії поет Анатолій Кичинський вважає, що його зняли з реєстрації незаконно. Про це він заявив у коментарі для Gazeta.ua.

"Я відмовився знімати свою кандидатуру на користь представника "Удару" Андрія Путілова, але на маю позицію керівництво "Батьківщини"не звернуло ніякої уваги, - каже екс-кандидат. - Мене зняли з реєстрації незаконно з порушенням виборчого законодавства та статуту партії. Для таких дій необхідна заява учасника виборчої кампанії із згодою на зняття кандидатури, але я такої заяви не писав. Мій позов до ЦВК Київський апеляційний суд відхилив".

За словами Кичинського, він не збирався балотуватися від "Батьківщини", а планував іти самовисуванцем.

"Мене довго вмовляло керівництво "Фронту змін". Обіцяли від партії на передвиборчу кампанію 800 тисяч гривень, але я їх так і не отримав. Якщо делегати з'їзду Об'єднаної опозиції вважають, що зняли мене на користь кандидата від партії Віталія Кличка, то я вважаю, що вони мене просто зрадили. Мова не про те, що мене зняли і я образився. Я завжди виступаю за демократичні сили, сам би голосував за представника союзної партії. Утім, потрібно по-людськи знаходити компроміс, а не після важкої виборчої гонки ставити кандидатів перед фактом", - заявив Анатолій Кичинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЦВК скасувала реєстрацію 27 мажоритарних кандидатів "Батьківщини"

Нагадаємо, що наприкінці серпня керівник Причорноморського центру політичних та соціальних досліджень Олександр Мошнягул публічно пропонував Анатолію Кичинському зняти свою кандидатуру задля підтримки підприємця Андрія Путілова, який має більше шансів на перемогу над провладним кандидатом Василем Фєдіним. Пізніше журналіст Олександр Чаленко в ефірі "Інтеру" на  ток-шоу "Велика політика" назвав Анатолія Кичинського "дешевим блазнем", який замість передвиборчої агітації читає виборцям вірші. Також він запевнив, що Андрій Путілов нібито пропонував 100 тисяч доларів представникам Об'єднаної опозиції за зняття Анатолія Кичинського з реєстрації.

Зараз ви читаєте новину «Кандидат від опозиції: "Мене зрадили"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути