понеділок, 18 березня 2019 08:32

Канада залишає своїх військових в Україні - Reuters

Канада залишає своїх військових в Україні - Reuters
В Україні на навчальній місії перебувають 200 канадських військових. Фото: 112.ua

Сьогодні Канада оголосить про продовження навчальної військової місії в Україні,до якою залучено 200 військовослужбовців.

Про це повідомляє Reuters, посилаючись на свої джерела.

На понеділок заплановано прес-конференцію міністра закордонних справ Христі Фріланд і міністра оборони Харжита Саджана. У Міноборони відмовилися від коментарів щодо тематики майбутнього виступу. Представники Фріланд на запит не відповіли взагалі.

"Військовослужбовці, які вперше поїхали в Україну 2015 року, мають повернутися наприкінці березня. Політичні та військові джерела дали зрозуміти, що солдати будуть довше залишатися, враховуючи триваючу напругу між Україною та Росією", - пише видання.

Додаткових тренерів Канада надсилати не буде, додає джерело.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ята річниця окупації Криму: Канада висловила підтримку Україні

У лютому Верховна Рада ще на рік продовжила допуск підрозділів збройних сил інших держав для участі у військових навчаннях на території України.

Протягом 2019 року в Україні мають пройти багатонаціональні навчання з підготовки підрозділів Збройних сил, українсько-американські навчання "Репід Трайдент – 2019", українсько-американські навчання "Сі Бриз – 2019", українсько-румунські річкові навчання "Ріверайн-2019", багатонаціональні навчання "Кленова Арка – 2019" та українсько-британські навчання "Воріер Вотчер – 2019".

Зараз ви читаєте новину «Канада залишає своїх військових в Україні - Reuters». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути