Ексклюзиви
понеділок, 25 листопада 2019 17:32

Канада може зняти санкції з Портнова. Питання за ГПУ - ЗМІ

Канада може зняти санкції з Портнова. Питання за ГПУ - ЗМІ
Цьогоріч Канада продовжила санкції щодо Януковича. Фото: ukrinform.ua

Якщо генпрокуратура України не повідомить уряд Канади про наявність підстав для продовження санкцій проти колишнього заступника Адміністрації Януковича Андрія Портнова, то з нього їх знімуть.

Про це повідомляє "Радіо Свобода", посилаючись на джерела в уряді Канади.

"Наразі в Оттаві тривають дискусії про це і рішення щодо зняття санкцій з Портнова може опинитися на порядку денному нового уряду в найближчі тижні", - повідомили виданню співрозмовники.

Підставою для можливого перегляду санкцій став лист тодішнього заступника генпрокурора Сергія Кізя, відправлений ним в Канаду наприкінці липня 2019 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На х*й иди" - Портнов жорстко крив матом і погрожував прокурорам(18+)

На запит адвокатів Портнова Кізь видав листа, де стверджувалося, що "щодо Портнова не проводиться досудових розслідувань і що він не має процесуального статусу підозрюваного, обвинуваченого або підсудного".

Екс-заступник генпрокурора також поінформував посольство України в Канаді та Міністерство закордонних справ і міжнародної торгівлі Канади про те, що "станом на 29 липня юридичні підстави для перебування Андрія Портнова у санкційному списку відсутні".

Джерела в канадському уряді пояснюють: у разі, якщо нове керівництво ГПУ не поділяє позицію, викладену в листі свого наразі звільненого працівника, та має іншу інформацію, воно в найкоротші терміни має поінформувати про це Канаду.

Санкції проти Андрія Портнова наклали 5 березня 2014 року після того, як Генеральна прокуратура направила тодішньому прем'єр-міністру Канади Стівену Гарперу листа. Тоді повідомили, що "правоохоронними органами України було розпочато низку кримінальних проваджень, вчинених високопосадовцями", серед яких – Андрій Портнов.

Цьогоріч Канада продовжила санкції щодо Віктора Януковича та його соратників іще на п'ять років.

Зараз ви читаєте новину «Канада може зняти санкції з Портнова. Питання за ГПУ - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути