Ексклюзиви
середа, 17 серпня 2011 21:05

Каддафі хворий та готовий залишити Лівію

Каддафі хворий та готовий залишити Лівію

Муамар Каддафі хворий і готовий залишити Лівію, передавши владу до рук секретаря Головного народного комітету юстиції Мохаммеда Амхамада аль-Камуді. Про це повідомило джерело в збройних силах Лівії.

За його словами, лідер Джамахірії поставив декілька умов.

"Полковник Каддафі наполягає на негайному припиненні вогню і виведенні військ НАТО", - сказав представник лівійської армії. Після виконання цих вимог Каддафі з родиною покине країну.

У Тріполі з Південної Африки вже прибули два літаки Airbus, в одному перебувала урядова делегація, другий прилетів порожнім. Імовірно, саме на цьому літаку полковник Каддафі буде вивезений до Венесуели разом з родиною та особами з найближчого оточення, відзначає сьогодні ряд арабських видань.

Такий розвиток подій став можливим завдяки переговорам між представниками лівійських повстанців і уряду Джамахірії, які проходять на острові Джерба ??в Тунісі. За наявною інформацією, з боку Тріполі в них беруть участь двоє полковників Каддафі, з боку бунтівників - двоє членів опозиційної Перехідної національної ради, штаб-квартира якого розташована в місті Бенгазі. Крім того, на Джербу прибув посланець президента Венесуели Уго Чавеса, там він зустрівся з представниками Каддафі.

Деякі джерела стверджують, що Каддафі також відправив свого найближчого помічника Башира Салеха в Малі на зустріч з британськими та французькими офіційними представниками, щоб обговорити шляхи "вивезення Каддафі та його сім'ї геть з Лівії".

Раніше повідомлялося, уряд Лівії в повному складі пішов у відставку.

Зараз ви читаєте новину «Каддафі хворий та готовий залишити Лівію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути