середа, 23 листопада 2022 22:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Качинський запропонував передати системи ППО Patriot Україні

Качинський запропонував передати системи ППО Patriot Україні
Польський політик Ярослав Качинський вважає, що було б краще передати Patriot Україні. Фото: eastnews.ua

Американські системи Patriot краще передати Україні, а не Польщі.

Про це сказав очільник польської правлячої партії "Право та справедливість" Ярослав Качинський. Ці системи Німеччина передасть Польщі, повідомляє Polskie Radio.

"Пропозиція, безумовно, цікава. Хочу зазначити, що я висловлюю тут свою особисту думку, але вважаю, що для безпеки Польщі було б найкраще, якби німці передали цю техніку українцям, навчили українські екіпажі, з умовою, що батареї були б розгорнуті на заході України. Тоді це дозволило б, можливо, більш ефективно, ніж з С-300, збивати ворожі ракети", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Качинський висловився про падіння ракети у Польщі

Система Patriot – американський зенітно-ракетний комплекс середньої дальності, який використовується, зокрема, США та Німеччиною, а з жовтня цього року і Польщею. До кінця 2022 року на озброєнні польських військових мають бути дві батареї Patriot – 16 пускових установок. Орім того, на території польского міста Жешув дислокуються дві батареї Patriot збройних сил США.

Раніше Німеччина запропонувала Варшаві систему протиракетної оборони Patriot, щоб допомогти їй захистити свій повітряний простір.

Польща відреагувала позитивно, заявивши, що дійсно хоче розмістити запропоновані Німеччиною системи протиповітряної оборони Patriot біля кордону з Україною.

Зараз ви читаєте новину «Качинський запропонував передати системи ППО Patriot Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути