Ексклюзиви
середа, 21 грудня 2022 14:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Качинський: Путін не застосує ядерну зброю

Качинський: Путін не застосує ядерну зброю
Москва отримала чіткий сигнал про наслідки, сказав Ярослав Качинський. Фото: Facebook.com/pisorgpl

Голова правлячої партії Польщі "Право та справедливість", колишній прем'єр Ярослав Качинський не вважає ймовірною загрозу застосування Російською Федерацією ядерної зброї.

Президент РФ Володимир Путін отримав чіткий сигнал про наслідки. Про це Качинський сказав в інтерв'ю Gazeta Polska, цитують Wiadomosci.

Зі слів польського політика, не можна сказати, що загроза повністю минула, але Путін отримав чіткий сигнал про наслідки для себе, свого оточення і всієї Росії, яка вчиняє геноцид.

"Оголошення про знищення Чорноморського флоту і всіх російських сил в Україні у разі застосування ядерної зброї у будь-якому разі цілком реальне і здійсненне без застосування ракетно-ядерних засобів. У Москві це знають", – сказав Качинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща назвала двох союзників. Серед них – Україна

Також Качинський не думає, що на сьогодні існує план Кремля поширити агресію на інші країни.

"Кремль не має повного контролю над тим, що відбувається на фронті. Є загроза, що росіяни захочуть провести деякі операції, які вони досі не робили. І я одразу кажу, що не йдеться про застосування ядерної зброї", – сказав.

У вересні Путін заявляв, що країни Заходу нібито влаштували "ядерний шантаж" Росії. І сказав, що РФ готова "використати всі наявні в себе засоби".

Погрози президента Росії не вплинуть на підтримку, яку надають Україні США, заявили у Пентагоні. Будь-яке застосування ядерної зброї матиме катастрофічні наслідки для РФ, сказали в Білому домі.

Зараз ви читаєте новину «Качинський: Путін не застосує ядерну зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути