Ексклюзиви
четвер, 02 грудня 2010 15:35

Кабмін зробив ще один крок до збільшення пенсійного віку

Кабмін зробив ще один крок до збільшення пенсійного віку

Законопроект про проведення першого етапу пенсійної реформи уряд планує підготувати і подати до Верховної Ради до 10 грудня.

Про це в інтерв'ю журналістам сказав віце-прем'єр Сергій Тігіпко.

"До 10 грудня ми маємо подати його до Верховної Ради", - сказав Тігіпко.

Він зазначив, що зараз проходить ретельна підготовка документу. При цьому чиновник підкреслив, що реформу проводити буде досить складно.

"Зараз ми серйозно відпрацьовуємо це питання. Нелегка буде реформа, одразу хочу сказати", - відзначив він.

Говорячи про реформу Тігіпко підкреслив, що під час її проведення буде передбачено компенсатори, які дозволяють максимально плавно проводити збільшення пенсійного віку.

Раніше віце-прем'єр з економічних питань заявляв, що для реформування Пенсійного фонду і всієї системи пенсійного забезпечення в Україні доведеться заморожувати пенсії. За його словами, реформувати пенсійну систему необхідно в два етапи.

"Перший, який ми заклали і проведемо поточного року, не торкатиметься другого рівня пенсійного забезпечення. Другий етап – введення другого рівня пенсійного забезпечення і пряме прив'язування кожної людини до Пенсійного фонду. Скільки сплатив – стільки на рахунок і пішло. Я виходжу на пенсію і у мене є стільки грошей, скільки я за свій робочий стаж нарахував сам собі", - пояснював Тігіпко.

Україна взяла зобов'язання перед Міжнародним валютним фондом поступово підвищити пенсійний вік для жінок з 55 до 60 років – на 6 місяців щороку, починаючи з 2010 року.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Кабмін зробив ще один крок до збільшення пенсійного віку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути