Ексклюзиви
середа, 30 вересня 2020 15:18

Кабмін зробить митницю та податкову єдиними юридичними особами, на виконання вимоги МВФ

Кабмін зробить митницю та податкову єдиними юридичними особами, на виконання вимоги МВФ
Кабінет міністрів України. Фото:facebook.com/KabminUA

Під час засідання Кабінет міністрів України ухвалив рішення про реорганізацію територіальних органів Державної митної служби та Державної податкової служби як юридичних осіб. Митниця та податкова будуть єдиними юридичними особами. Таке рішення, за словами прем'єра Дениса Шмигаля, схвалили міжнародні експерти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яким буде курс гривні до кінця року: фінансисти озвучили прогнози

Шмигаль зазначив, що Україна вже виконала 2 структурні маяки з програми співпраці з Міжнародним валютним фондом. Прем'єр має на увазі вільний ринок газу для населення та план зменшення непрацюючих кредитів у державних банках.

"Сьогодні ми прийматимемо постанови, які є одним із структурних маяків співпраці з Міжнародним валютним фондом. Мова йде про рішення, яке дозволить Державній митній та податковій службам почати працювати як єдиним юридичним особам. Тепер територіальні органи будуть не окремими юридичними особами, а просто окремими підрозділами центрального органу виконавчої влади", - зазначив Шмигаль.

Міністерство фінансів планує відмовитися від кредитування Міжнародного валютного фонду 2023 року. Про це заявив міністр Сергій Марченко.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін зробить митницю та податкову єдиними юридичними особами, на виконання вимоги МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути