середа, 18 жовтня 2017 12:56

Кабмін розірвав "древню" військову угоду з Росією

Кабмін розірвав "древню" військову угоду з Росією
Фото: shutterstock

Кабінет Міністрів припинив дію угоди з урядом Росії про збереження спеціалізації підприємств та організацій, що беруть участь у виробництві продукції військового призначення.

Відповідне рішення оголосив прем'єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні уряду.

Йдеться про угоду від 21 грудня 2000 року, яка передбачала сприяння України та Росії збереженню виробничої та науково-технічної спеціалізації, яка склалася, підприємств та організацій, які беруть участь у розробленні, виробництві та випробуваннях озброєння і військової техніки, наданні послуг військового призначення та постачанні необхідних для цього матеріалів, напівфабрикатів, комплектуючих виробів, навчального та допоміжного майна.

Передбачалося, що сторони не продаватимуть і не передаватимуть третій стороні матеріали, напівфабрикати, комплектуючі вироби, документацію та інформацію, отримані в рамках угоди, без попередньої письмової згоди іншої сторони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вони "спостерігають". У Кремлі відреагували на події під Радою

Із початку війни на Донбасі український парламент денонсував низку угод з РФ у військовій сфері, розірвавши військово-технічне співробітництво з РФ і двосторонні угоди про організацію військових перевезень, співробітництво військової розвідки та про взаємну охорону секретної інформації.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін розірвав "древню" військову угоду з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути