вівторок, 01 жовтня 2013 11:04

Кабмін подав до ВР проект бюджету, лише щоб перехитрити законодавство - нардеп

Кабмін подав законопроект до Верховної Ради лише для того, аби суто формально виконати вимогу ст. 37 Бюджетного Кодексу.

Про це повідомив народний депутат від УДАРу, член бюджетного комітету ВРУ Павло Різаненко, який на своє звернення отримав відповідь про те, що проект Бюджету-2014, дійсно, надходив до Верховної Ради 14 вересня, але "вранці 16 вересня 2013 року, ще до направлення законопроекту до комітету Верховної Ради України з питань бюджету, його було відкликано Кабінетом Міністрів".

"З офіційної відповіді керівництва Верховної Ради випливає, що Кабмін подав законопроект лише для того, щоб суто формально виконати вимогу ст. 37 Бюджетного Кодексу, згідно з якою, це має відбутися до 15 вересня", - йдеться у повідомленні Різаненка.

Автор: Фото: Gazeta.ua
 
"Відповідно до ст.156 Регламенту ВР, депутати мають право надати свої пропозиції до профільного комітету до 01 жовтня, а Бюджетний комітет не пізніше 15 жовтня готує висновки та пропозиції. Таким чином, депутатів позбавили права навіть ознайомитися із головним кошторисом країни", - заявив він.

Депутат сподівається, що до першого читання, хоча б члени Бюджетного комітету матимуть змогу ознайомитись із документом, оскільки, згідно п.1 ст. 157  Регламенту ВРУ, перше читання має відбутися до 20 жовтня", - зауважив депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд цинічно дезінформує, що на бюджет-2014 ще може вплинути прийняття деяких законів – Канівець

Різаненко переконаний, що влада затягуватиме до останнього, аби ні депутати, ні профільний комітет не змогли опрацювати та внести свої пропозиції.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін подав до ВР проект бюджету, лише щоб перехитрити законодавство - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути