неділя, 12 березня 2023 20:20

Спецтема: Війна Росії проти України

"Його пам'ятатимуть вічно" – Зеленський присвоїв Героя України Олександру Мацієвському
4

Українському військовому Олександру Мацієвському, якого російські окупанти розстріляли за слова "Слава Україні", присвоєно звання Героя України.

Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

"Сьогодні я присвоїв звання Героя України Олександру Мацієвському, солдату. Людині, яку знатимуть усі українці. Людині, яку пам'ятатимуть вічно. За його хоробрість, за його впевненість в Україні й за його "Слава Україні!", – сказав Зеленський.

"Ми зараз живемо в той час, коли всі історичні складнощі для України можемо перемогти. Можемо. Якщо будемо берегти нашу єдність, одне одного й нашу державу. Я дякую всім, хто дбає про Україну та українців. Я дякую всім, хто дбає про нашу єдність і про єдність світу заради України. Дякую кожному й кожній, хто зараз у бою за незалежність нашої держави. Світла пам'ять і всім, хто віддав своє життя за Україну. Усім, кого ми згадуємо, коли говоримо "Слава Україні", – звернувся президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ніколи не забудемо" ‒ президент України і прем'єр-міністерка Фінляндії попрощалися із Дмитром Да Вінчі Коцюбайлом

Сьогодні Служба безпеки України повідомила: слідчі встановили, що українським військовим, якого російські окупанти розстріляли після слів "Слава Україні!", був снайпер 163 батальйону 119 окремої бригади ТРО Чернігівської області Олександр Мацієвський.

Наразі СБУ вживає комплексні заходи для встановлення військовослужбовців РФ, які скоїли цей злочин, заявила спецслужба.

6 березня ЗМІ і Telegram-канали опублікували відео, на якому російські окупанти розстрілюють полоненого. Чоловіка розстріляли після слів "Слава Україні".

СБУ зареєструвала кримінальне провадження. Усі причетні відповідатимуть перед законом, сказав генеральний прокурор Андрій Костін.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав прокурора Міжнародного кримінального суду Каріма Хана розслідувати злочин окупантів.

У 119 бригаді тероборони сказали, що впізнали загиблого.

Зараз ви читаєте новину «"Його пам'ятатимуть вічно" – Зеленський присвоїв Героя України Олександру Мацієвському». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути