Ексклюзиви
четвер, 05 вересня 2013 17:12

"Її били в живіт. Вона кричала від болю" - в Європі офіційно підтвердили побиття Тимошенко

"Її били в живіт. Вона кричала від болю" - в Європі офіційно підтвердили побиття Тимошенко
Юлія Тимошенко. Фото: press.org.ua

Комітет із запобігання катувань Ради Європи підтвердив факт побиття екс-прем'єра Юлію Тимошенко під час транспортування до лікарні "Укрзалізниці".

Про це йдеться у офіційному звіті про візит місії від Комітету в Україну наприкінці 2012 року. Звіт було оприлюднено 5 вересня, пише "Комерсант-Україна"

Він став першим документальним підтвердженням того факту, що Тимошенко активно чинила опір під час свого транспортування до лікарні "Укрзалізниці". Також в документі наводяться докази того, що влада намагалася "зам'яти" розслідування її заяв про побиття.

Місія Комітету із запобігання катувань відвідала в минулому році 4 колонії в Дніпропетровській, Харківській та Вінницькій областях, а також Качанівську колонію і Харківську лікарню "Укрзалізниці", де на той момент перебувала Тимошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада Європи закликала забезпечити дотримання лікарської таємниці щодо Тимошенко

"Значна кількість опитаних в'язнів досі пам'ятають крики Юлії Тимошенко, коли її переміщали за межі колонії ввечері того дня. Юлія Тимошенко в окремому інтерв'ю заявила, що її бив персонал колонії, переважно в живіт, а її руки були зв'язані, в результаті вона кричала від болю", - йдеться у звіті.

Варто зазначити, що місія КПП має право опитувати ув'язнених без присутності персоналу колонії, що підвищує достовірність отриманих нею свідчень.

Зараз ви читаєте новину «"Її били в живіт. Вона кричала від болю" - в Європі офіційно підтвердили побиття Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

214

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути