Ексклюзиви
четвер, 05 вересня 2013 13:00

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Рада Європи закликала забезпечити дотримання лікарської таємниці щодо Тимошенко

Рада Європи закликала забезпечити дотримання лікарської таємниці щодо Тимошенко
Фото: newsradio.com.ua

Європейський комітет з питань запобігання катуванням закликав українську владу забезпечити дотримання лікарської таємниці стосовно Юлії Тимошенко.

Про це йдеться у доповіді, оприлюдненій сьогодні за підсумками візиту делегації Комітету до України 1-10 грудня 2012 року, передає прес-служба політика.

"Комітет наполегливо закликає владу України без зволікання вжити заходи задля додержання лікарської таємниці стосовно Юлії Тимошенко, а також не створювати заходи безпеки більш, ніж вимагають обставини, щоб вона могла ефективно користуватися правом доступу до відкритого повітря на щоденній основі та на контакти з зовнішнім світом у повному обсязі, які передбачені законом", - говориться в документі.

Експерти Комітету Ради Європи висловили стурбованість щодо порушення принципу лікарської таємниці стосовно Юлії Тимошенко, а також присутності під час її медоглядів представників немедичного персоналу. "Комітет відзначає, що поширення в Інтернеті відеокліпів про лікування Юлії Тимошенко також є порушенням принципу конфіденційності медичної процедури", - наголошується у доповіді.

"Влада України не надала інформацію або будь-яку індивідуальну оцінку реальних ризиків, які можуть виправдати використання відеоспостереження та постійну присутність співробітників, призначених для спостереження за Тимошенко в лікарняній палаті", - повідомили експерти.

Зараз ви читаєте новину «Рада Європи закликала забезпечити дотримання лікарської таємниці щодо Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

45

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути