Ексклюзиви
вівторок, 23 червня 2009 16:54

Виборча кампанія стартує 19 вересня

Виборча кампанія стартує 19 вересня

Виборча кампанія з виборів Президента України стартує 19 вересня, якщо її термін складатиме 120 днів.

Про це повідомив заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера.

"Мова йде про те, що перший день виборчого процесу - 19 вересня за умови, якщо не будуть внесені зміни в закон (про скорочення термінів виборчої кампанії зі 120 до 90 днів)", - повідомив Магера.

"Постанова парламенту прийнята, і після того, як буде опублікована, вона набере чинності і буде прийнята до виконання, зокрема Центральною виборчою комісією", - відзначив він.

За його словами, другий тур виборів може відбутися 7 лютого 2010 року виходячи з того, що повторне голосування відповідно до закону про вибори президента проводиться у третю неділю після дня виборів.

Магера відзначив, що ЦВК готова до проведення президентських виборів за умови, що Комісії своєчасно будуть перераховані кошти, передбачені в держбюджеті на 2009 рік. Разом з тим, за його словами, в закон про держбюджет на поточний рік необхідно буде вносити зміни, оскільки передбачена в ньому сума на організацію президентських виборів розрахована виходячи з дати виборів 31 січня 2010 року, тобто тривалість виборчої кампанії в 2009 році збільшиться на 14 днів.

При цьому в держбюджеті на 2010 рік сума має бути меншою, і в цілому сума на проведення виборів залишиться без зміни.

Замглави ЦВК висловив упевненість, що парламент своєчасно внесе необхідні зміни до закону про вибори президента. "Я вірю, що прийме, оскільки саме життя підказує, що такі зміни необхідні", - сказав він.

Так, діючий закон не передбачає існування Державного реєстру виборців, а саме на його базі на виборах президента, призначених на 17 січня, формуватимуться списки виборців.

Коментуючи ідею скоротити термін виборчої президентської кампанії зі 120-ти до 90 днів, Магера сказав: "В цілому нічого поганого в цьому не бачу, можливо, це навіть сприятиме економії коштів з держбюджету".

Зокрема, за його словами, це приведе до скорочення термінів усіх стадій виборчого процесу, пише proUA.

Зараз ви читаєте новину «Виборча кампанія стартує 19 вересня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути