середа, 26 вересня 2018 20:09

З України вишлють угорського консула

З України вишлють угорського консула
Угорський консул покине Україну. Фото: Biznesskurs

Україна має намір висталати угорського консула, якщо Угорщина в найближчий час сама не відізве його.

Про це повідомив глава МЗС України Павло Клімкін після зустрічі з угорським колегою Петером Сійярто на Генасамблеї ООН, передає кореспондент "Європейської правди".

"Я запропонував їм самим відкликати консула. Якщо відповідного рішення найближчим часом не буде, він поїде додому. Це безумовно", - наголосив Клімкін.

Водночас міністр розповів, що вони з Сійярто не досягли згоди, яким чином тлумачити цей інцидент. Позиція угорського дипломата нагадує: "російську логіку про націоналістичні настрої в Україні, переслідування угорської громади". Як зазначив Клімкін: "Сійярто не хоче сприймати точку зору Києва про те, що власне порушив угорський консул".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У скандалі із угорськими паспортами на Закарпатті замішана Росія - МЗС

"Проблема не тільки у видачі паспортів. Чому Угорщина порушує міжнародне право і українські закони? Якщо вона хоче це робити, відповідно до Віденської конвенції про дипломатичні відносини, нехай звернеться до нас, якщо ми це дозволимо (видачу паспортів). Але ми це не дозволяємо. Угорські консули інструктують українських громадян, як приховувати свої угорські паспорти, і як маніпулювати з документами на кордоні", - сказав Клімкін.

Українські ЗМІ провели розслідування і дізналися, що у консульстві Угорщини в Береговому громадянам України видають угорські паспорти. Під час отримання паспорта громадяни України вголос присягають на вірність Угорщині.

Зараз ви читаєте новину «З України вишлють угорського консула». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути