середа, 30 листопада 2016 14:17

Із Держдуми лунають погрози підриву кордонів двох країн

Із Держдуми лунають погрози підриву кордонів двох країн
Фото: vkurse.ua

Державна Дума назвала незаконною прийняту Україною та Польщею Декларацію пам'яті та солідарності. Вона може підірвати непорушність їхніх кордонів.

Про це йдеться у постанові російського парламенту, ухваленій 30 листопада.

"Політики обох країн намагаються затушувати проблеми власних взаємин, демонструючи бажання "дружити проти спільного ворога". Цією провокацією вони не тільки завдають непоправної шкоди відносинам із Росією, але і підривають непорушність власних кордонів", – заявили в Думі.

Російські депутати звинуватили Україну та Польщу у бажанні "переписати історію і провести ревізію початку та підсумків Другої світової війни". У Кремлі наголосили, що не допустять цього. І закликали парламенти США і Великої Британії як союзників у Другій світовій війні приєднатися до цієї заяви.

"Державна Дума заявляє, що Росія як продовжувач СРСР, держави-переможця у Другій світовій війні, не допустить перегляду її історії і вироку Нюрнберзького трибуналу, які розставили всі крапки над "і" у питанні про винуватців розв'язування найкровопролитнішої війни в історії людства", – йдеться у документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ готує наступ до інавгурації Трампа

У жовтні парламенти України та Польщі схвалили спільну Декларацію пам'яті та солідарності. У ній засуджена імперська політика Росії, зокрема пакт Молотова-Ріббентропа, який призвів до початку Другої світової війни та окупації Польщі.

Також документ засуджує агресивну політику нинішньої Росії.

Зараз ви читаєте новину «Із Держдуми лунають погрози підриву кордонів двох країн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути