Ексклюзиви
вівторок, 12 березня 2013 16:49

Іващенко не планує повертатися в Україну

Іващенко не планує повертатися в Україну
Фото: ru.tsn.ua

На даний час немає інформації, що колишній т.в.о. міністра оборони України Валерій Іващенко має повернутися в Україну з Данії. Про це розповів його адвокат Борис Нечипоренко.

Адвокат підтвердив, що наразі його підзахисний Валерій Іващенко перебуває у Данії.

Відповідаючи на запитання, чи планує він повертатися в Україну, Нечипоренко сказав: "Поки що немає таких розмов, що буде повертатися".

Як відомо, у ЗМІ з'явилася інформація, що 13 лютого колишній в.о. міністра оборони Валерій Іващенко отримав політичний притулок у Данії. Проте згодом у вітчизняному МЗС спростували цю інформацію і повідомили, що Валерію Іващенку офіційно надали дозвіл на проживання в Данії, а не політичний притулок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фінполіція вичавлюватиме ресурси із суб'єктів господарювання - експерт

Нагадаємо, 12 квітня 2012 року Печерський райсуд Києва засудив Іващенка до 5 років позбавлення волі за зловживання службовим становищем при підписанні плану санації держпідприємства Міноборони "Феодосійський судномеханічний завод".

Іващенко, який тимчасово виконував обов'язки міністра оборони України з червня 2009 року по березень 2010 року, звинувачувався в незаконній реалізації майна Феодосійського судномеханічного заводу. ГПУ вказувала, що в результаті його дій державі було завдано збитків на суму 70,9 мільйона гривень (близько 8,8 мільйона доларів).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комуніст зажадав розмовляти російською у Раді, інакше - "засідання комітету будуть нелегітимними"

14 серпня колегія суддів Апеляційного суду Києва пом'якшила вирок Іващенку, звільнивши його від відбування основного покарання з іспитовим терміном на 1 рік.

Сьогодні Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ залишив у силі рішення Апеляційного суду міста Києва, відповідно до якого В.Іващенку було винесено покарання - 5 років умовно.

Зараз ви читаєте новину «Іващенко не планує повертатися в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути