вівторок, 14 серпня 2012 16:36

Іващенка відпустили під тиском європейських спостерігачів - Захаров

Іващенка відпустили під тиском європейських спостерігачів - Захаров
Фото: obozrevatel.com

Умовний термін для екс-виконувача обов'язків міністра оборони Валерія Іващенка означає, що політичні репресії в Україні дають задній хід.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав правозахисник Євген Захаров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звільнення Іващенка не є початком "відлиги" - політолог

"Умовний вирок у справі Іващенка означає сподівання, що політичні переслідування у нас  починають давати задню.  Вже ясно, що у справі Луценка, по якій буде вирок, не буде покарання, яке пов'язане  із позбавленням волі. Філіпчука відпустили, Іващенка  теж відпускають. Дуже сподіваюсь, що з Луценком та Тимошенко так само це питання буде вирішене, бо ті переслідування, що відбуваються, є безпідставними. Буквально всім зрозуміло, що вони не скоювали тих дій, в яких їх звинувачують", - сказав правозахисник.

За його словами, політика влади, направлена на  придушення опозиціонерів, які є першими номерами в списках партій, що  перемогли на останніх парламентських виборах, завела нашу державу в глухий кут.

"І європейські інституції, і європейські політики  ставляться до української держави вкрай погано. Від цього втрачає держава і бідний наш український великий бізнес, оскільки ми не маємо угоди про асоціацію з ЄС, у нас немає розвитку відносин із ВТО,  які б мали бути. З цієї ситуації треба виходити. Сподіваюся, що поступово так і буде", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іващенка відпустили, бо він не політик — Карасьов

Захаров зазначив, що на справу Іващенка  могла вплинути присутність в Україні європейської комісії, яку очолюють Квасневський та Кокс.

"Ця місія зустрічалась із Януковичем, Пшонкою, Кузьміним, Азаровим, Тимошенко, Луценком та Іващенком. Вона сюди приїхала із завданням розібратися, у чому полягають ці переслідування. І вона розібралася. Думаю, комісія наполягає на самому вищому рівні, що ця ситуація неприйнятна і її треба змінити. Наші посадові особи не можуть відмовитися  від того, щоб бувати на Заході, мати там бізнес, лікуватися,  відпочивати, вчити дітей і тримати там кошти. Все це під загрозою, якщо це буде продовжуватись. Саме це і мотивує курс на звільнення", - сказав Захаров.

Зараз ви читаєте новину «Іващенка відпустили під тиском європейських спостерігачів - Захаров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути