четвер, 24 січня 2013 14:01

Івано-Франківська та Львівська облради не дозволять "родинi" видобувати сланцевой газ?

Івано-Франківська та Львівська облради можуть не дозволити розробляти Олеське родовище сланцевого газу через ймовiрний зв'язок проекту з оточенням президента.

За iнформацiєю видання "Економiчна правда", цю площу має розробляти компанія Сhevron спільно з українським ТОВ "Надра Олеська", що створена НАК "Надра України" та ТОВ "СПК-Геосервіс".

Саме остання фiрма, на думку автора статтi, пов'язана з топ-менеджерами, що обслуговувають бiзнес-iнтереси голови держави.

"Втім, є один суттєвий момент. Погоджувати проект видобутку на Олеській площі мають Івано-Франківська та Львівська облради. А вони контролюються опозицією. Зокрема, обидві облради очолюють представники "Свободи" – Василь Скрипничук та Петро Колодій відповідно. Можна припустити, що такої ж "теплої ванни", як у Харківський та Донецькій облраді тут не буде", - йдеться у статтi.

Екс-голова екологічної комісії Львівської облради, а нині голова екологічного комітету Верховної Ради Ірина Сех ще минулого року заявляла, що громадськість намагаються усунути від питання про видобуток сланцевого газу на Львівщині.

Більше того, 17 січня Сех зареєструвала у Верховні Раді постанови про проведення парламентських слухань на тему "Екологічні проблеми видобування сланцевого газу в Україні".

У пояснювальній записці до постанови зазначається наступне, що "можливі екологічні проблеми видобування сланцевого газу в Україні викликають протести громадськості, зокрема екологічні наслідки застосування технології гідророзриву пласта, а також спричиняють численні звернення громадських організацій до органі влади України, міжнародних організацій та Європарламенту".

Саме для цих питань представниця "Свободи" пропонує провести 20 березня слухання у сесійній залі.

Зараз ви читаєте новину «Івано-Франківська та Львівська облради не дозволять "родинi" видобувати сланцевой газ?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути