пʼятниця, 21 серпня 2015 18:20

Італійський суд змінив запобіжний захід екс-нардепу Маркову

Італійський суд змінив запобіжний захід екс-нардепу Маркову
Ігор Марков. Фото: hvylya.ne

Італійський суд Генуї змінив на вимогу захисту міру запобіжного заходу колишньому народному депутату, лідеру партії "Родина" Ігорю Маркову з утримання під вартою на домашній арешт з електронним браслетом.

Про це повідомив народний депутат України фракції Радикальної партії Андрій Лозовий на своїй сторінці у Фейсбук.

"Але це ніяк не вплине на розгляд головного питання - екстрадиції Маркова в Україні, яка є питанням честі для нашої держави. Дуже багато залежить від того, наскільки якісно і швидко українська сторона надасть італійської всі необхідні документи", - написав.

Парламентарій додав, що дата наступного судового засідання, на якому буде розглянуто питання екстрадиції І.Маркова в Україні, поки ще не призначена.

Нагадаємо, 12 серпня 2015 стало відомо, що Маркова затримали в Італії. 14 серпня суд в Генуї прийняв рішення залишити І.Маркова під вартою. Захист скористалася правом оскаржити запобіжний захід.

13 серпня Приморський райсуд Одеси виніс постанову про затримання Маркова для доставки до суду з метою обрання запобіжного заходу на час розслідування кримінального провадження за ч. 4 ст. 296 КК України за фактом бійки між представниками ВО "Свобода" і групою осіб, серед яких був і Марков в 2007 році. З грудня 2014 року він перебуває у розшуку. Екс-нардеп підозрюється в скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 (хуліганство із завданням тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу.

При затриманні у нього було знайдено два паспорти - український і російський, тому італійці повідомили про затримання консульства України і РФ. У МЗС України повідомили, що дипломатичний паспорт Маркова був анульований після позбавлення його депутатського мандата в 2014 році.

Перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова 14 серпня повідомила, що Міністерство юстиції України направило владі Італії пакет документів для екстрадиції Маркова.

Зараз ви читаєте новину «Італійський суд змінив запобіжний захід екс-нардепу Маркову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути