понеділок, 12 лютого 2007 10:41

Італія судитиме агентів ЦРУ за арешт Абу Омара у 2003 році

У Єгипті звільнили імама Хассана Мустафа Осама Насру (відомий також як Абу Омар), який опинився в центрі скандалу з секретними в"язницями ЦРУ. За словами адвоката Омара, його підзахисний покинув в неділю в"язницю Каїра, де, як стверджується, він піддавався тортурам.

Омара викрали агенти ЦРУ в Мілані в 2003 році за підозрою в зв"язках з "Аль-Каїдою".

Колишній шеф італійської військової розвідки Ніколо Полларі вважається причетним до цієї операції, яка вже коштувала йому кар"єри. У зв"язку з цим суд Мілана почав спеціальний розгляд.

Адвокати Омара заявили, що Полларі і інші чиновники з його відомства знали про підготовлюване викрадання імама, якого спочатку вивезли на військову базу США в Авіано, а потім через Німеччину до Єгипту.

Італійський суд також порушив кримінальну справу проти агентів ЦРУ, яким може загрожувати до 10 років в"язниці. Але спостерігачі сумніваються у тому, що США захочуть передати своїх громадян судити в Італії, повідомляє Euronews.

Зараз ви читаєте новину «Італія судитиме агентів ЦРУ за арешт Абу Омара у 2003 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути