понеділок, 12 грудня 2022 13:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Іран зробив нову заяву щодо передачі РФ бойових дронів і ракет

Іран зробив нову заяву щодо передачі РФ бойових дронів і ракет
В Ірані зробили чергову цинічну заяву щодо постачання зброї до РФ. Фото: eastnews.ua

Співпраця Ірану з Російською Федерацією ґрунтується на спільних інтересах і не спрямована проти третіх країн.

Водночас Тегеран нібито не відправляв озброєння "жодній зі сторін", заявив 12 грудня представник Міністерства зовнішніх справ Ісламської Республіки Насер Канані Чафі під час пресконференції, передає Тasnimnews.

"Співпраця Ірану з РФ заснована на спільних інтересах двох країн і не спрямована проти будь-якої третьої країни", – сказав дипломат.

Заяви про будівництво його країною безпілотних літальних апаратів на території РФ та закупівлю Москвою ракет у Тегерана є "політично мотивованими і зроблені сторонами, які постійно надають зброю одній із сторін конфлікту, що сприяє її продовженню", наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ISW розказали, що РФ надає Тегерану в обмін на дрони та ракети

"Позицію Ірану неодноразово озвучували. Ми не є стороною конфлікту в Україні і вважаємо, що дипломатичне рішення – шлях до його припинення. Ми неоднократно наголошували на тому, що не відправляли зброю жодній із сторін", – додав Канані Чафі.

Військова підтримка Росії Іраном зросте у найближчі місяці. Кремль із Тегераном посилять співпрацю. Зокрема РФ просить надати для війни в Україні сотні балістичних ракет, повідомило 10 грудня Міністерство оборони Великої Британії в Twitter.

У Російської Федерації виник гострий брак озброєння для здійснення масованих атак на Україну. Тому Кремль знову замовив в Ірану сотні безпілотників та балістичних ракет. Таким чином російський диктатор Володимир Путін хоче протидіяти гострому браку озброєння для здійснення атак. Замовив кілька сотень снарядів та сотні дронів.

Зараз ви читаєте новину «Іран зробив нову заяву щодо передачі РФ бойових дронів і ракет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути