Ексклюзиви
четвер, 08 серпня 2024 07:18

Іран схильний передумати щодо масованої атаки на Ізраїль - Politico

Іран схильний передумати щодо масованої атаки на Ізраїль - Politico
Тегеран дедалі більше поділяє думку Вашингтона, хоча спочатку відкидав її, кажуть офіційні особи. Фото: pixabay.com

Влада Ірану може передумати щодо масованої атаки на Ізраїль.

Про це заявляють американські посадовці, передає Politico із посиланням на власні джерела.

"Останніми днями американська дипломатія активно працювала із залученням близькосхідних союзників, переконуючи Тегеран переглянути рішення про воєнну атаку на Ізраїль. За словами двох високопоставлених посадовців, Іран було попереджено, що масований удар лише посилить напруженість і може призвести до прямої конфронтації зі Штатами. Тож Іран, можливо, передумає здійснювати масовану атаку на Ізраїль", - пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обстріл бази в Іраку: Вашингтон очікує нових атак на Близькому Сході

Адміністрація США закликала Іран переглянути свою реакцію на ліквідацію політичного ватажка ХАМАСу Ісмаїла Ганію. Він загинув унаслідок вибуху дистанційно керованої бомби, яка була встановлена в його тегеранському гостьовому будинку. При цьому не загинув жоден громадянин Ірану.

"Тегеран став схилятися до цієї позиції Вашингтона, хоча спочатку відкидав її. Посадовці заявили, що якась реакція Ірану на вбивство Ганії очікується, але масштабного нападу на Ізраїль, очевидно, не буде", - сказано в повідомленні.

У Тегерані вбили лідера радикального палестинського руху ХАМАС. Раніше повідомляли, що Ісмаїл Ганія та один із його охоронців були вбиті в результаті обстрілу їхньої резиденції в столиці Ірану.

Близько 10 винищувачів F/A-18 перелетіли 7 серпня з авіаносця США "Теодор Рузвельт" на військову базу на Близькому Сході. Вони мають захистити Ізраїль від можливих нападів з боку Ірану та його союзників.

Зараз ви читаєте новину «Іран схильний передумати щодо масованої атаки на Ізраїль - Politico». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути