Ексклюзиви
субота, 29 квітня 2017 15:59

Інтерпол відмовив Росії у розшуку Яценюка за "вбивства" в Чечні - Аваков

Інтерпол відмовив Росії у розшуку Яценюка за "вбивства" в Чечні - Аваков
Запит РФ в Інтерпол базується на ордері на арешт Яценюка, нібито виданим міським судом міста Єсентуки - Аваков

Клопотання Російської Федерації в Інтерпол про арешт Арсенія Яценюка є повним абсурдом і спробою політично вмотивованого переслідування.

Про це на сторінці в Facebook написав Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Із задоволенням і повагою констатую, що Інтерпол - як адекватна і солідна міжнародна правова організація - відповідно до свого протоколу взяла до уваги моє звернення і відмовила в безглуздому клопотанні РФ", - написав міністр.

"Сподіваюся, що цей казус протверезить тих маргіналів, які обпилися води "Єсентуки"! З іншого боку, впевнений, що складений фантазерами з російського Слідчого комітету інформаційний привід ще раз приверне увагу міжнародної громадськості до факту незаконного арешту і застосування тортур в російських в'язницях до Микола Карпюка та Станіслава Клиха!" - додав він.

Аваков також нагадав "фабулу справи":

"Російські судово-правоохоронні органи нібито видали ордер на арешт Арсенія Яценюка у зв'язку з висунутими звинуваченнями в (цитую): "участі в озброєній банді", "умисне вбивство двох або більше людей, скоєного за попередньою змовою групою осіб" і "замах на умисне вбивство двох або більше людей, вчинене за попередньою змовою групи осіб".

Запит РФ в Інтерпол базується на ордері на арешт Яценюка, нібито виданим міським судом міста Єсентуки Ставропольського краю 3 березня 2017 року. Російські слідчі, як випливає з документу, підозрюють пана Яценюка в тому, що він (увага!) вогнем з автомата Калашникова вбив 30 і поранив 13 російських військовослужбовців під час бойових дій в Грозному, Чеченської республіки.

Дані події, нібито, мали місце під час участі Арсенія Яценюка в "збройній банді "Мрія", в складі якої він "брав участь в атаках на російських військовослужбовців" у Президентському дворі, на площі Мінутка і на залізничній станції "Грозний" з 31 грудня 1994 по 2 січня 1995 року.

За три дні Арсенію пред'являють 30 убитих і 13 поранених!"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запит російського Інтерполу про затримання, арешт і екстрадицію в РФ - частина плану з переслідування тих, хто виступає проти Росії - Яценюк

Зараз ви читаєте новину «Інтерпол відмовив Росії у розшуку Яценюка за "вбивства" в Чечні - Аваков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути