Ексклюзиви
четвер, 21 червня 2018 07:51

Іноземні юристи намагалися приховати махінації Порошенка

Іноземні юристи намагалися приховати махінації Порошенка
Петро Порошенко приховав акції офшорної компанії. Фото: korrespondent.net

Кіпрські юристи президента України Петра Порошенка намагалися прибрати його з числа власників офшорної компанії Prime Asset Partners Ltd. Це робили у 2016 році перед публікацією "Панамського архіву"

Цю інформацію із документів юридичної фірми Mossack Fonseca за 2015–2017 роки дізналася журналіст "Слідства.Інфо" Анна Бабінець.

"Юристи, зокрема, намагалися вивести персонально Порошенка з власників компанії, передавши його акції українському фонду. Але це не завадило Агентству фінансових розслідувань Британських Віргінських островів порушити справу щодо компанії українського президента, підозрюючи фірму у відмиванні грошей", – написала Бабінець.

Діяти юристи стали за кілька днів після того, як журналісти надіслали до Адміністрації Президента України запит із запитаннями про віргінський офшор.

"Кіпрські юристи вирішили збільшити загальну кількість акцій в Prime Asset Partners із 1 тис. до 50 тис. До цього компанія мала лише одного акціонера – Петра Порошенка. Документами від 25 березня 2016 року юристи збільшили кількість акцій та передали всі акції Порошенка в український фонд, напряму пов'язаний із Петром Порошенком", – пояснила журналістка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Призначенням Жебрівського Порошенко порушив закон

У Mossack Fonseca вимагали детальнішої інформації про фонд, але оскільки його директором є батько президента, Олексій Порошенко, цієї інформації юристи, найімовірніше, не передавали. Петро Порошенко залишається єдиним акціонером Prime Asset Partners Ltd.

Президент Петро Порошенко використовує такі ж корупційні методи, як і його попередник Віктор Янукович. Представники Порошенка запевняли, що не переводили гроші в офшори, але докази свідчать про протилежне. Потім вони напали на нас за нашу інтерпретацію документів. Порошенко запевняв, що віддасть бізнес у довірчу власність.

Зараз ви читаєте новину «Іноземні юристи намагалися приховати махінації Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути