понеділок, 30 листопада 2020 23:37

Інакше буде зрада найбільшого масштабу - Арахамія пояснив компроміси щодо декларування

Інакше буде зрада найбільшого масштабу - Арахамія пояснив компроміси щодо декларування
У Раді можуть заспамити суровіший законопроєкт про декларування, каже Арахамія.

"Слуга народу" вимушена йти на компроміси з іншими фракціями і групами у питанні законопроєкту про відновлення відповідальності за брехню у електронних деклараціях. Про це заявив голова фракції СН Давид Арахамія в ефірі телеканалу ICTV.

"Саме тому, що вперше в історії у нас є монобільшість, то спочатку опозиція вела себе трошки розсіяно. А потім ми вже мали десяток кейсів, коли опозиція застосовувала спеціальні механізми - поправочний спам, 16 тисяч правок. Чи спам за допомогою альтернативних проєктів, який затримує саму процедуру.

Якщо зараз взяти позицію "Слуги народу", то ми завтра готові взяти і проголосувати повернення будь-якого покарання, як запропонував президент. Ми готові завтра в принципі голосувати законопроєкт, внесений президентом, який суровий.

Але коли збираємось на нараді всіх фракцій, чуємо альтернативні думки. І вони кажуть: якщо не будемо їх враховувати, тоді будемо мати альтернативні законопроєкти, будемо йти далі по регламенту. І тоді втрачаємо шанс в цьому році законопроєкт ухвалити остаточно. А це буде означати, що за 20-ий рік фактично купа чиновників, включно народних депутатів, не буде взагалі декларуватися. Це буде зрада найбільшого масштабу, який можна уявити", - заявив представник СН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З конституційною кризою "борються" нардепи, які її створили

"Тому зараз вимушені йти на компроміси, разом поєднувати це в рамках робочої групи і напрацьовувати законопроєкт, який влаштує більшість фракцій. Для того, щоб мати можливість проголосувати", - сказав Арахамія.

Робоча група зареєструвала законопроєкт про повернення відповідальності за брехню в декларації без покарання - позбавлення волі. Нардепами пропонується лише штраф та громадські роботи. У Центрі протидії корупції це назвали диверсію проти декларування.

27 жовтня Конституційний суд визнав неконституційною статтю, що передбачає покарання за недостовірне декларування.

Зараз ви читаєте новину «Інакше буде зрада найбільшого масштабу - Арахамія пояснив компроміси щодо декларування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути