вівторок, 29 жовтня 2019 17:38

Імпорт електрики з РФ, про який говорить Герус, призведе до колапсу - Гончар

Імпорт електрики з РФ, про який говорить Герус, призведе до колапсу - Гончар
Президент Центру глобалістики "Стратегія ХХІ" Михайло Гончар: "Імпорт електроенергії з Росії - це питання безпеки країни". Фото: Уніан

Для колапсу енергосистеми не потрібно, виходу з ринку половини ресурсу, навіть декількох відсотків, про які говорить глава комітету з ПЕК Андрій Герус, досить.

Про це в ефірі Еспресо.тв заявив президент Центру глобалістики "Стратегія ХХІ" Михайло Гончар.

За його словами, імпорт електроенергії з Росії - це питання безпеки країни.

"Для колапсу енергосистеми не потрібно, щоб десь раптом 50% (генерації - ред.) випало. Це може бути на піку споживання, коли якийсь із атомних енергоблоків аварійно зупиниться. Цих кількох відсотків, про які говорить Герус, буде досить, щоб ввести систему в колапс або, принаймні, почати масштабні відключення для того, щоб врятувати її", - зазначив Гончар.

Нагадаємо, 1 жовтня була здійснена перша поставка електроенергії з Росії в режимі імпорту, яка стала можливою після внесення в закон "Про ринок електричної енергії" "поправки Геруса". За перші два тижні жовтня поставки з Росії виросли з 2,4 млн кВт годин до 4,48 млн кВт годин. За даними ЗМІ, імпорт здійснюється компанією "Юнайтед Енерджі".

Європейське Енергоспівтовариство також висловило побоювання з приводу рішень про відкриття імпорту електроенергії з неєвропейських країн.

Зараз ви читаєте новину «Імпорт електрики з РФ, про який говорить Герус, призведе до колапсу - Гончар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути