середа, 12 жовтня 2011 08:41

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Імідж України було серйозно заплямовано - Польща

Імідж України було серйозно заплямовано - Польща

Імідж України, як країни, яка переживає фундаментальну проєвропейську трансформацію, було серйозно заплямовано винесенням обвинувального вироку Юлії Тимошенко.

Про це заявив речник МЗС Польщі Марчин Босацкі, повідомляється на сайті "Батьківщини".

"Польща, разом з Європейським Союзом та його державами-членами, з тривогою спостерігає за судом над колишнім прем'єр-міністром Юлією Тимошенко. Спосіб, яким проводиться цей судовий процес, а також сьогоднішній вирок є свідченням політизації судової системи України. Імідж України, як країни, яка переживає фундаментальну проєвропейську трансформацію, було серйозно заплямовано", - йдеться у повідомленні.

Босацкі нагадав, що Польща неодноразово наголошувала, як у ЄС, так і під час безпосередніх контактів з українською владою, на необхідності зробити все можливе для забезпечення справедливості і прозорості цього судового процесу та дотриманням ним всіх прав, якими повинен користуватись будь-який обвинувачуваний.

"Подальші події покажуть, рухається Україна в бік європейської інтеграції або віддаляється від неї, адже європейська інтеграція є ціллю, яку проголосили її лідери, та рішуче підтримує українське суспільство", - зазначив речник МЗС Польщі.

Босацкі також додав, що Польща завжди підтримувала та підтримує український народ та його європейський вибір.

"Європейські прагнення України вимагають зміцнення та застосування норм і стандартів, характерних для політичного і соціального порядку Європейського Союзу", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Імідж України було серйозно заплямовано - Польща». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути