вівторок, 14 жовтня 2008 09:37

Іменем командира УПА назвали зірку

Іменем командира УПА Дмитра Карпенка – Яструба названо нову зірку. Про це йдеться у повідомленні одного з лідерів "Громадянської кампанії ПОРА" Андрія Юсова пише "proUA".

Юсов зазначив, що активісти "Громадянської кампанії ПОРА" вирішили вшанувати ім"я Дмитра Карпенка – Яструба, оскільки він був одним з найвідважніших сотників, який посмертно нагороджений найвищою відзнакою УПА - Золотим Хрестом Бойової Заслуги І класу.

"Водночас, не може не захоплювати й те, що він був колишнім лейтенантом Червоної Армії, однак згодом приєднався до загонів ОУН-УПА, розуміючи на чийому боці варто захищати національні інтереси", - вважає Юсов.

Крім того, він відзначив й те, що Дмитро Карпенко - Яструб був ініціатором створення інтернаціональних підрозділів УПА, куди входили узбеки, таджики, азербайджанці, росіяни.

Зірка Karpenko Dmytro – "YASTRUB" розташована в сузір"ї Cкорпіон та зареєстрована в українському астрономічному каталозі УКРАСТРО. Зоряна величина – 12. По сусідству розташовані зірки Федора Достоєвського, Михайла Ломоносова, Індіри Ганді, Кіри Муратової.

Традиція називати зірки на честь визначних воїнів Української Повстанської Армії була започаткована "Громадянською кампанією ПОРА" минулого року, тоді першу зірку на честь героя УПА було названо іменем останнього головнокомандуючого УПА Василя Кука.

Зараз ви читаєте новину «Іменем командира УПА назвали зірку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути