понеділок, 23 березня 2020 22:23

Їх ввели не через вірус: Кулеба прокоментував можливість зняття санкцій з РФ

Їх ввели не через вірус: Кулеба прокоментував можливість зняття санкцій з РФ
Кулеба оцінив можливість зняття санкцій з РФ. Фото: Facebook

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що підставою для послаблення міжнародних санкцій проти Росії може бути лише припинення російської агресії проти України.

Про це він сказав у відповідь на спроби РФ домогтися зняття санкцій через пандемію коронавірусу, передає Укрінформ.

"Я бачу, як РФ вже вкидає в публічний простір історію, що треба зняти санкції, оскільки відбувається гуманітарна криза і розгортається світова економічна криза, відповідно, потрібно прибирати економічні обмеження, щоб допомагати країнам долати ці кризи. Я також володію непублічною інформацією і бачу, як різними каналами РФ починає працювати, щоб доносити ці сигнали і схиляти до послаблення санкцій", - сказав Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська пастка, щоб із РФ зняли санкції. У "Слузі народу" розкритикували Єрмака за Мінськ

Міністр додав, що так робить не лише Росія, так зараз робить Іран, який теж закликає до зняття або хоча б послаблення санкцій на тлі епідемії коронавірусу.

"Наша позиція дуже проста: санкції не були запроваджені у зв'язку з вірусами, вони були запроваджені через російську агресію проти України. Відповідно лише прогрес у припиненні російської агресії проти України може бути підставою для ослаблення санкцій", - підкреслив Кулеба.

Прикриваючись пандемією коронавірусу, Росія висловила сподівання щодо скасування всіх санкцій, окрім уведених ООН. Про це повідомив глава комітету Ради Федерації з міжнародних справ Костянтин Косачо.

Зараз ви читаєте новину «Їх ввели не через вірус: Кулеба прокоментував можливість зняття санкцій з РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути