Ексклюзиви
пʼятниця, 28 лютого 2014 13:08

Ігор Мірошниченко: "ФІФА" має заборонити Росії їхати на чемпіонат світу в Бразилії"

Ігор Мірошниченко: "ФІФА" має заборонити Росії їхати на чемпіонат світу в Бразилії"
Мірошниченко: "Агресора треба зупиняти всіма доступними методами". Фото: pro100news.info

Депутат Верховної Ради від партії "Свобода" Ігор Мірошниченко не виключає, що в разі ескалації конфлікту навколо Криму й подальшого військового втручання Росії федерація футболу України може виступити ініціатором заборони збірній Росії з футболу брати участь у чемпіонаті світу в Бразилії.

– Це добра ідея, яка може зачепити за живе Путіна. Люди старшого покоління пам'ятають бойкот Московської Олімпіади після агресії СРСР в Афганістані. Зараз російські військові блокують аеропорти й, фактично, військовою силою захоплюють Крим. Міжнародна федерація футболу – не те місце, куди мають звертатися політики. Але туди має право звертатися українська федерація футболу. Думаю, що українська громадськість найближчим часом звернеться до федерації футболу України, щоб та ініціювала розгляд питання у ФІФА. В УЄФА в нас є віце-президент пан Суркіс. Очевидно він, як громадянин і патріот теж не залишатиметься осторонь. Агресора треба зупиняти всіма доступними методами.

Чи маєте ще якісь ініціативи?

Так. Якщо російські військові не покинуть територію нашої держави й не звільнять усі захоплені приміщення, то українська футбольна громадськість виступить із ініціативою забрати в росіян чемпіонат світу з футболу 2018 року. Не можуть змагання проводитися в країні, яка нападає на своїх сусідів. Я уявити не можу, як почуватимуться на території Росії наші футболісти, якщо вони потраплять на цей чемпіонат. Думаю, що багато країн можуть підтримають Україну в цьому питанні.

Зараз ви читаєте новину «Ігор Мірошниченко: "ФІФА" має заборонити Росії їхати на чемпіонат світу в Бразилії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути